BAR CENTRAAL – RAVINTOLAVINKKI AMSTERDAMIIN

09/08/2018

bar centraal / Hannan soppa

Olimme mieheni kanssa lemmenlomalla Amsterdamissa heinäkuussa – ekaa kertaa kaksin sitten muksujen syntymän yli kolme vuotta sitten. Voin kertoa, että kahden keskinen aika tuli ihan tarpeeseen, näiden ruuhkavuosien keskellä kun saattaa välillä kulua useampikin päivä niin, että tehdään vain läpsystä vaihto emmekä hädin tuskin ehdi edes toisen kuulumisia kysellä. Sanoinkin Jaakolle lentokentälle ajaessamme, että vitsi mua jännittää, että onko meillä enää edes kivaa kahdestaan. Jaakosta ajatus oli onneksi ihan hupsu, tietysti on! Ja niin olikin. Oli ihanaa huomata, että siinä oli edelleen se sama hurmaava tyyppi, kehen aikanaan rakastuin. Hänestä ei ole tullut pelkästään lastemme ihana isä, vaan hän edelleen on myös minun ihana mieheni. Nauroimme, juttelimme, kävelimme käsi kädessä ja ennen kaikkea söimme kaikessa rauhassa.

Majoituimme Amsterdamissa supertyylikkäässä Airbnb-asunnossa ja emäntämme oli myös ruokaihmisiä. Sainkin häneltä etukäteen pitkän listan ravintolasuosituksia. Yksi näistä oli Bar Centraal, pienen ratikkamatkan päässä sijainnut alkuviinibaari, joka oli emäntämme ja miehensä ehdoton lemppari. Erinomaisten viinien lisäksi hän ylisti ravintolan ruokia, joten varasimme pöydän samantien.

bar centraal / Hannan soppa

bar centraal / Hannan soppa

bar centraal / Hannan soppa

Istahdimme terassille nauttimaan lämpimästä ilmasta ja tilasimme lasit samppanjaa. Voi veljet miten ihanaa! Olen muutenkin tykästynyt alkuviineihin ja tämän lasillisen jälkeen odotukseni olivat suuret ravintolan viinejä kohtaan. Menu kuulosti jännältä, emmekä kertakaikkiaan osanneet valita, joten päätimme nauttia ravintolan neljän ruokalajin menun.

Ensimmäisenä pöytään kannettiin kylmä annos tomaateista, kurkusta, bataattipyreestä ja paahdetuista maapähkinöistä. Ihanan raikasta ja todella syviä makuja. Tykättiin. Toinen ruokalaji oli keltajuurta kapristen, tillin, merilevän ja ilmakuivatun härän kanssa. Ihan mielettömän hyvää.

bar centraal / Hannan soppa

bar centraal / Hannan soppa

Toisen ruokalajin jälkeen siirryimme nauttimaan loppuillallisen sisätiloihin vilun iskiessä. Pääruoan lisukkeeksi pöytään kannettiin koko illan lempparilautasellinen: pyöreä kesäkurpitsa Castelmagno-juustolla ja sichuaninpippureilla. Jaakkoon annos ei tehnyt läheskään yhtä isoa vaikutusta, joten sain herkutella sen lähes yksinään. Ah ja nam. Pääruokana tarjoiltu harjus oli myös erinomaisesti valmistettu ja sen kanssa hörpimme oranssia viiniä.

Jälkkäri oli illallisen heikoin lenkki, hauskalta kuulostanut tofukakku passionhedelmän ja mison kanssa oli kuivakkaa ja kovaa, mutta onneksi laseihimme kaadettiin vielä herkullista viiniä – minulle punaista ja Jaakolle kuohuvaa.

Neljän ruokalajin menun hinta Bar Centraalissa on 30€ per nassu. Myös viinit olivat Amsterdamin tyyliin maltillisesti hinnoiteltu. Airbnb -emäntämme ei tosiaan liioitellut kehuessaan tätä ravintolaa, ihanaa palvelua, niin hyvää ruokaa ja ai että mitä viinejä! Menkää tänne ehdottomasti seuraavalla Damin reissulla!

bar centraal / Hannan soppa

BAR CENTRAAL

Ten Katestraat 16, Amsterdam

*nettisivut*

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Lisää ravintolavinkkejä Suomesta ja ulkomailta löydät ravintolat-tägin alta

PPS. Joko sinulla on kirjani KASVIS? Se on tilattavissa esim. Adlibriksestä* tarjoushintaan!

*affiliate-linkki