SAVULOHI-FENKOLIMUNAKAS & PUNAJUURI-INKIVÄÄRIMEHU

21/01/2016

Savulohi ja fenkoli ne yhteen soppii!

Yksi blogini suosituimmista resepteistä on iki-ihana savulohi-fenkolikeitto, josta tämä aamiaismunakas on saanut innostuksensa. Kaikkihan me tiedämme, että aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta näin kahden pienen vauvan äitinä se aamiainen tuppaa aika usein olemaan pannullinen (kylmää) kahvia ja muutama maissinaksu. Niinpä oikeaa ruokaa syödään vasta lasten mentyä ekoille päikkäreille. Niinpä aamupala näyttelee useimmiten myös lounaan virkaa, jolloin on jo saatava jotain vähän tukevampaa murua rinnan alle. Nopeasti valmistuvat munakkaat ovatkin ihan ykkössafkaa näinä päivinä. Terveellistä, helppoa ja maukasta. Ja vaihtelua saa mielin määrin käyttämällä eri vihanneksia, juustoja, savukalaa tai vaikka kinkkua.

Palan painikkeeksi lasillinen tuorepuristettua mehua ja jo taas jaksaa. Vaikka vaihtaa päivän ties monennet vaipat.

savulohi-fenkolimunakas ja punajuuri-inkiväärimehu / Hannan soppa

SAVULOHI-FENKOLIMUNAKAS

1:lle

*

puolikas sipuli

pala fenkolia

loraus oliiviöljyä

n. 75 g savulohta

3 munaa

loraus vettä (tai kermaa)

suolaa, mustapippuria

tuoreita yrttejä

 

Kuori ja viipaloi sipuli ohuelti renkaiksi tai puolirenkaiksi. Pese fenkoli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja freesaa sipuleita ja fenkoleita miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Riko munat kulhoon ja lirauta perään tilkkanen vettä (tai kermaa). Mausta munaseos mustapippurilla ja suolalla. Kaada munaseos sipuleiden ja fenkoleiden päälle ja ripottele päälle savulohi. Vedä lastalla muutaman kerran munamassan reunoilta keskelle päin ja jätä sitten tekeytymään kannen alle ihan pienimmällä lämmöllä. Kun munakas on hyytynyt, mausta se hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

~

PUNAJUURI-INKIVÄÄRIMEHU

1:lle

*

3 punajuurta

2 Granny Smith -omenaa

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

 

Pese punajuuri huolella ja leikkaa päät pois. Pese omenat ja inkiväärin pala. Paloittele ainekset mehustimeen sopivaksi ja surauta mehuksi.

~