MAKEAT BILEET HUNAJAISESSA

23/11/2014

Viime viikon lauantai meni ruokaa laitellessa hyvän musiikin tahtiin kauniissa kodissa mainiossa seurassa. Hunajaista-blogin Riikka nimittäin järjesti astetta paremmat kotibileet Hämeenlinnassa ja pyysi minut paikalle hoitamaan ruokatarjoilun. Juhlat sponssasi yhteinen yhteistyökumppanimme Arla ja juomaa janoiselle bileväelle tarjosi Hartwall.

Riikka ja Ville noukkivat minut Hämeenlinnan juna-asemalta jo aikaisin aamupäivällä ja yllättävän nopean kauppareissun jälkeen alkoi armoton kokkailu. Ilman Villen apuja olisi varmaan iskenyt vähän kiire ja ensimmäisenä paikalle hurauttanut Kaisukin pääsi kermanvatkaushommiin. Lopulta kuitenkin safka oli tarjolla sovittuun aikaan ja vaikka nyt itse sanonkin, niin aika kivasti tuli onnistuttua. Ruokaa kehuttiin ja lisää haettiin, sopiva ähky taisi olla muillakin kohtalona, kuin vain itse kokilla.

Hunajaista / Hannan soppa

Sain Riikalta vapaat kädet menun suunnitteluun, mutta jotain rentoa oli tietysti toiveena kekkereiden hengen mukaisesti. Arlan tuotteita halusimme toki menuun sisällyttää ja myös kasvisruokailijat huomioida. Tämmöinen siitä sitten tuli (isken linkkejä sitä mukaan, kun saan reseptejä julkaistua):

Hunajaista -menu 15.11.2014

kurpitsa-fetasalaatti
lehtikaalisalaatti & päärynävinegretti
pekonimarinoidut juurekset

porter-hunajamarinoidut kanavartaat
lime-kookosjättiravut
sambal oelek -tofukuutiot
mango-jalapenosalsa

cheddarskonssit
sinihomejuusto-hasselpähkinäskonssit
srirachavoi
tuorejuusto & viikunahillo

paistettu tryffelibrie hunajaisten viinirypäleiden
& saksanpähkinöiden kera

talvinen pavlova
Castello-juustotarjotin

***

Castello-juustotarjotin / Hannan soppa

Sillä välin kun meikäläinen alkaa naputtelemaan niitä reseptipostauksia, niin käyppä lukemassa, että kuinka kivaa meillä oikein olikaan:

Hunajaista
Muutama hetki
Mami Go Go
HUI HAI
Kuti Kuti
Minishow
365 days with Ida
Magicpoks
Pinjacolada

Aivovuoto, Jodarok / Hannan soppa

Aivovuoto / Hannan soppa

Ilta huikentui Aivovuodon yksityiskeikkaan ja suomiräp-mimmi sisälläni hykerteli. Jengin vielä jäädessä bailaamaan, nappasin minä kyydin Bambula-blogin Nakulta Hämeenlinnan keskustaan ja painelin vetämään sikeitä Hotelli Emilian vällyjen väliin.

Kiitos Riikka ja Ville syksyn piristävimmästä illasta – ja pusuja kaikille uusille upeille tuttavuuksille, toivottavasti nähdään taas pian!