MAHTAVAT GRILLIMAISSIT

30/06/2016

grillatut maissintähkät

Juhannuksena oli meilläkin grilli kuumana! Jaakko rakenteli pihan perälle kotoisan tiiligrillin alkukesästä ja sitä on aina säiden salliessa päästy testailemaan. Juhannuksena todellakin säät salli, joten grillissä valmistui mm. flank steakeja, ribsejä, broccolineja ja nämä ihan mahtavat grillatut maissintähkät.

maissit grillissä / Hannan soppa

Rakastan tuoretta maissia! Kun näin pikantilla voisulalla valeltujen grillattujen maissintähkien reseptin Dilliä ja piparjuurta -blogissa, tiesin heti, että niitä pitää tehdä juhannuksena. Voisula saa makunsa valkosipulista, chilistä ja korianterista (myös lehtipersilja passaa) ja viimeisen silauksen antaa maisseille tirautettava limen mehu.

Lämmin suositus tälle reseptille – ja Selinan kauniille Dilliä ja piparjuurta -blogille!

PS. Kurkkaa myös resepti sriracha-maisseihin!

grillatut maissintähkät / Hannan soppa

GRILLATUT MAISSINTÄHKÄT &

PIKANTTI VOISULA

4:lle

*

4 tuoretta maissintähkää suojalehtineen

voisula:

 100 g voita

3 valkosipulinkynttä

0,5-1 punainen chili

kourallinen korianteria

tarjoiluun:

sormisuolaa

limelohkoja

 

Nosta maissintähkien suojalehdet ylös ja puhdista tähkät rihmoista. Laske lehdet takaisin alas. Liota maissintähkiä vedessä noin puoli tuntia. Ravistele ja valuta kuiviksi. Valmista sillä aikaa voisula: hienonna valkosipuli ja chili. Laita ne kattilaan voin kanssa. Sulata voi ja käännä levy pois päältä. Anna chilien ja valkosipulien muhia kuumassa voisulassa muutama minuutti. Lisää silputtu korianteri juuri ennen tarjoilua.

Grillaa maissintähkiä suojalehtineen 15 minuuttia, pari kertaa kääntäen. Poista suojalehdet ja grillaa tähkiin kaunis väri. Tarjoile maissintähkät pikantin voisulan, sormisuolan ja limelohkojen kera.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.