MEAT FREE MONDAY: tofu & paksoi stir-fry

10/03/2014

Siltä samaiselta pomelonhakureissulta tarttui matkaan myös toinen hieman tuntemattomampi kaveri, nimittäin paksoi. Myös pinaattikiinankaali-nimeä totteleva mehevä vihannes on tuttu näky aasialaisten kauppojen hevihyllyssä, mutta alkaa sitä löytymään ainakin isommista marketeistakin.

Paksoi on hyvää ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan mielestäni kevyesti kypsennettynä, esimerkiksi juuri tällaisissa wokeissa. Inspiraatiota hain Avocado Pesto -blogista, jossa stir-fryihin oli käytetty huomattavasti mielikuvituksellisempi kattaus erilaisia sieniä.

Tofu & Paksoi Stir-fry / Hannan soppaSain hieman täydennystä tofuvarastoihini voitettuani joulun aikaan järjestetyn Jalotofu-haasteen. Palkintoillallista nautimme viime perjantaina Gaijinissa, siitä myöhemmin lisää.

tofu-paksoi stir-fry / Hannan soppa

 

TOFU & PAKSOI

STIR-FRY

2-4:lle

*

1-2 rkl kookosöljyä

300 g tofua (esim. Jalotofu Marinoitu)*

250 g herkkusieniä

3-4 baby paksoita

1 valkosipulin kynsi

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 rkl sesamöljyä

1 rkl soijakastiketta

1 tl sesaminsiemeniä

kevätsipulia

korianteria

 

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi, herkkusienet koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan ja paksoi suun mukaisiksi suikaleiksi.

Kuumenna wokkipannussa 1 rkl kookosöljyä ja paista tofuviipaleet muutamassa osassa kauniin paistuneen ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita vuorostaan herkkusienet freesaantumaan. Lisää muutaman minuutin kuluttua hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri sekä paksoi. Paista vielä hetki.

Palauta tofut pannulle ja mausta sesamöljyllä, soijakastikkeella ja sesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoile sellaisenaan tai esim. keitetyn riisin kera ja ripottele annosten päälle runsaasti silputtua kevätsipulia ja korianteria.

* tofu saatu Jalotofulta

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.