SITÄ PAREMPI QUINOA

05/09/2014

Yksi syksyn mielenkiintoisimmista, kauneimmista ja inspiroivimmista keittokirjoista on bloggaajakollega Mari Moilasen (Jotain maukasta) Sitä parempi soppa. Piipahdin kirjan julkkarikekkereissä pari viikkoa sitten ja sain matkaani tuoreen opuksen lisäksi mm. paketin quinoaa. Selkeä vinkki.

Kirjan parhaimmistoa ovat nimenomaan ne useat herkullisen kuuloiset quinoa-reseptit (no hei – quinoasuklaa!), samoin lempparilehtivihreäni lehtikaali loistaa läsnäolollaan. Olen korvamerkinnyt kirjasta jo monenmonta reseptiä – Mari iskee kirjallaan kyllä suoraan meikäläisen makuhermoon. Simppeliä ja terveellistä, mutta maku edellä.

Siitä paketista quinoaa päädyin ensimmäisenä kokkailemaan chorizolla terästettyä punajuuri-quinoasalaattia. Ostin Stockalta Wurst Fennican raakachorizoja, jotka toimivat hyvin tässä yhteydessä, mutta tulisuutta piti vielä hieman lisätä. Lopuksi suihkin annoksen päälle vielä luomubalsamicoa taittamaan makkaroiden rasvaisuutta. Superhyvää – ensi kerralla taidan valmistaa salaatin kaveriksi jotain kalaisaa.

Onnea ja kiitos Mari vielä kerran, upea teos!

punajuuri-quinoasalaatti / Hannan soppa

PUNAJUURI-QUINOASALAATTI

2:lle

*

quinoaan:

4 dl vettä

1 dl punajuurimehua (noin 4:stä punajuuresta)

1 tl suolaa

2 dl quinoaa

salaattiin:

5 pientä punajuurta

200 g chorizomakkaraa

mustapippuria

1/4 tl chilihiutaleita

suolaa

lisäksi:

kevätsipulinvarsia

balsamicoa

Keitä quinoa kypsäksi paketin ohjeen mukaan suolalla maustetussa vesi-punajuurinesteessä. Jäähdytä.

Kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret ja chorizomakkarat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille, mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla. Paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Sekoita puolivälissä niin, että chorizon rasva sekoittuu punajuuriin. Kun seos on kypsää, ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita punajuuri-chorizoseos quinoaan. Tarkista maku. Viimeistele hienonnetuilla kevätsipulinvarsilla ja lorauksella balsamicoa. Tarjoile puolilämpimänä.