JAAKON SMOOTHIEKOULU OSA 4: SUKLAINEN PROTSKUSMOOTHIE

Aikaisemmin Jaakon smoothiekoulussa tapahtunutta: Sankarimme on opetellut kuorimaan kiwejä, korjannut kehon puutostiloja sekä sukeltanut vihersmoothieiden ihmeelliseen maailmaan.

Neljänessä – ja toistaiseksi viimeisessä – osassa teemana on proteiini.

Suklainen proteiinismoothie / Hannan soppa

Tämän smoothien pääraaka-aineeksi on vain yksi vaihtoehto: banaani. Sen maku toimii täydellisesti smoothien muiden ainesosien – kaakaon, maapähkinävoin sekä vaniljaisen proteiinijauheen – kanssa. Itse nauttisin tämän smoothien joko aamupalana tai palauttavana juomana treenin jälkeen.

Suosittelen käyttämään pakastettuja banaaneja, sillä jääpalojen tavoin ne viilentävät smoothien sopivasti. Banaanien pakastaminen on helppoa: leikkaa kuoritut banaanit noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja laita muovipussissa pakkaseen (esimerkiksi kauppojen ohuet hevi-pussit toimivat tähän hyvin). Nesteenä käytetty jääkaappikylmä hirssimaito ja blendatun pakastetun banaanin rakennne antoivat smoothielle jopa hieman pirtelömäisen koostumuksen, joka toimi erittäin hyvin.

Protip: Laita banaanit pakkaseen jo edellisenä iltana!

Suklainen proteiinismoothie / Hannan soppa

 

SUKLAINEN PROTEIINISMOOTHIE

1:lle

*

1-2 pakastettua banaania

2 rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta

2 rkl maapähkinävoi

1 rkl raakakaakaojauhetta

(1 tl ashwagandhaa)

2 dl hirssimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

 

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Säädä maidon määrää tarvittaessa mieluisan koostumuksen aikaansaamiseksi.

More about Jaakko

2 Comments

    1. Me juomme tämän tyylisen smoothien joka aamu, tosin ihan natural protskujauheesta ja ilman maapähkinävoita. Kokeilkaapa tehdä smoothie valmiiksi edellisenä iltana jääkaappiin jos ette ole vielä kokeillut. Entistäkin parempaa!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *