JAAKON SMOOTHIEKOULU OSA 1: OMENA-KIWISMOOTHIE

02/04/2014

Tervetuloa Jaakon smoothiekouluun! Tunnette mut paremmin hahmona kameran takaa – Hannan sopan hovivalokuvaajana – mutta nyt mä hyppään parrasvaloihin smoothiekoulun merkeissä. Tarkoitus on huhtikuun ajan joka keskiviikko tehdä yhdessä joku erinomaisen maistuva smoothie. Idea tähän lähti yksinkertaisesti siitä, että mä en ole smoothieita tehnyt eikä blenderi oikein pysy hanskassa – mutta olisi hauska oppia. Nimenä Jaakon smoothiekoulu on siis hieman harhaanjohtava; kyseessä on nimenomaan koulu mulle.

Omena Kiwi Smoothie / Hannan soppa

Ensimmäisenä vuorossa on omena-kiwismoothie. Tätä tehdessä opin mm. kuinka kiwi kuoritaan kätevästi lusikalla kämmenellä pyörittäen ja kuinka omenasta saa nopeasti leikattua siemenkodan pois. Helppoja perusjuttuja! Ilman neuvonantajaa olisin kyllä lähestynyt molempia hedelmiä hieman vaikeamman kautta.

Omena Kiwi Smoothie / Hannan soppa

Omena Kiwi Smoothie / Hannan soppa

Ja sitten ne superfoodit… Ashwagandhajauhe, nokkosjauhe ja merilevärouhe. Näitä kaikkia ilmeisesti saa suomesta, koska meidän hylly on niitä pullollaan. Näiden lisäksi vielä raastettua inkivääriä, limen mehua, vanilijaa, kurkumaa. Ja vettä. Ainekset blenderiin ja kone pyörimään – voilà!
Protip: Korvaa osa vedestä jääpaloilla niin smoothie viilenee kivasti.

Omena Kiwi Smoothie / Hannan soppa

 OMENA-KIWISMOOTHIE

2:lle

*

3 omenaa

3 kiiviä

pieni pätkä inkivääriä raastettuna

1 limen mehu

2 dl vettä

2 rkl chia-siemeniä

2 tl ashwagandha-jauhetta

½ tl merileväjauhetta

2 tl nokkosjauhetta

ripaus kurkumaa

hyppysellinen vaniljajauhetta

(pari jääpalaa)

 

Laita chia-siemenet veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi.

Poista omenoista siemenkodat ja kuori kiivit, leikkaa hedelmät pienemmiksi paloiksi. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Jaa laseihin ja koristele halutessasi kurkuma- ja marja-aroniajauheripauksilla.