Papaija kaunistaa

03/05/2011

Yksi uusimmista lemppariblogeistani on Trendi-lehden sivuilla oleva Kiitos Hyvää. Siellä Virpi Mikkonen jakaa ajatuksiaan hyvinvoinnista ja puhtaasta, ravinteikkaasta ruoasta ja minä ahmin bloggauksia kuin mikäkin hurahtanut cityhippi. Käykäähän katsomassa ja ihastumassa.

Viime kuun lopulla Virpi bloggasi ihanan raikkaan ja herkullisen oloisen papaijacarpaccion reseptin, jota oli päästävä hetimmiten kokeilemaan. Tein siihen muutaman oman muutoksen luomupinaatin puutoksessani, mutta toimi todella hyvin rucolallakin. Nautin tämän salaatin kevyenä lounaana, mutta miten kivasti se sopisikaan kevään juhlien noutopöytään!

Virpi kertoo papaijan olevan todellista kauneusruokaa, joka muun muassa tasoittaa selluliittia, parantaa ihon, kynsien ja hiusten kuntoa sekä puhdistaa, virkistää ruoansulatusta ja helpottaa ilmavaivoja. Nappaa siis papaija silloin tällöin kauppakoriis!

Papaijasalaatti

Salaatti papaijasta ja rucolasta
1:lle
iso kourallinen tai kaksi rucolaa (tai luomupinaattia)
½ papaijaa
2 rkl pähkinöitä ja siemeniä
2 kuivattua (luomu)taatelia
½ (luomu)sitruunan mehu (tai limen)
pieni tilkka soijakastiketta
pieni tilkka seesamiöljyä
Kuori ja viipaloi papaija ohuelti (poista siemenet). Kasaa lautaselle reilu kasa rucolaa tai pinaattia ja asettele papaijasiivut päälle. Ripottele salaatin päälle rouhittuja pähkinöitä ja siemeniä (käytin cashew-pähkinöitä ja hampunsiemeniä) ja pieniksi paloitellut taatelit. Viimeistele sitruunanmehulla ja lorauksilla soijakastiketta ja sesam-öljyä. Nauti heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.