SUNNUNTAIN SULOISIN SMOOTHIE

puolukka-kaakaonibs-smoothie / Hannan soppa

 

Sunnuntaissa on aina jotain taianomaista: saa nukkua pitkään (kunhan on ensin seitsemältä noussut ruokkimaan naaman päällä tassutelleen kissan), keittää kahvia ja valmistaa aamupalaa kaikessa rauhassa  ja hengailla pyjamassa vaikka koko päivän.

Sunnuntaiaamujen smoothiekin on yleensä astetta herkumpi eikä välttämättä lainkaan vihreä. Puolukoiden ja kaakaonibsien yhdistämiseen sain vinkin työkaveriltani ja tuloksena on ihan mahtava herkullinen ja silti terveellinen juoma.

Puolukkahan on kotimainen superfood – yyberterveellinen E-vitamiinipakkaus, joka tutkimusten mukaan voi ehkäistä lihavuutta ja diabetestä. Erityisesti runsasrasvaista ruokaa syövien (hep!) kannattaa siis sisällyttää puolukat ruokavalioonsa. Kaakaon terveellisyysaspektit alkavat olla jo kaikkien tiedossa, mutta tiesitkö, että raakakaakaon sisältämä superflavonoidi epikatekiini (joka vähentää huomattavasti riskiä sairastua esim. syöpään ja aivoveritulppaan), poistetaan kitkerän makunsa vuoksi kaupallisesta kaakaosta. One more reason to favour the real thing.

Kaunista ravintolapäiväsunnuntaita kaikille – ehkäpä nähdään ruokakojujen äärellä!

kaakao-puolukkasmoothie / Hannan soppa

 

KAAKAO-PUOLUKKA-

SMOOTHIE

1:lle

*

1 dl jäisiä puolukoita

1 (jäinen) banaani

½ dl raakakaakaonibsejä

hyppysellinen suolaa

1 rkl hunajaa tai agavesiirappia

2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa

koristeeksi kaakaonibsejä ja mehiläisen siitepölyä

Heitä blenderiin puolukat, paloiteltu banaani, kaakaonibsit ja kasvimaito. Blendaa tasaiseksi ja sekoita lopuksi joukkoon hyppysellinen suolaa ja hieman makeutusta. Kaada lasiin ja viimeistele kaakaonibseillä ja siitepölyllä. Enjoy!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

2 Comments

    1. Just ostin Töölön A&A:sta purkillisen nibsejä kun oli niin söpö purkki. Nyt tiedän myös mihin niitä voi käyttää. ;)

      1. Oliko Reneen nibsit? Se on kyllä söpö :) Käytä tähän. Ripottele kaikkien muidenkin smoothieiden päälle. Ja jäätelön. Kohta ne on jo loppu.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *