JAAKON SMOOTHIEKOULU OSA 2: VÄRIKÄS KEHONVIRKISTÄJÄ

Tällä viikolla smoothiekoulussa blendataan sunnuntaiaamun värikäs kehonvirkistäjä. Tällä smoothiella on yksi tarkoitus: korjata pitkäksi venähtäneen edellisillan mahdollisia puutostiloja.  Tehoaineina on mm. kaliumia banaanista, antioksidantteja hunajasta ja hyviä rasvoja avocadosta sekä tietenkin voimakas ja kaunis väri mustikasta.

Banaani mustikka smoothie / Hannan soppaBanaani mustikka smoothie / Hannan soppa

Yksi meidän perheen vakiopuheenaiheita liittyen mehuihin ja smoothieihin on vihreät asiat ja niiden soveltuvuus edellä mainittuihin juomiin. Tällaiset voimakkaan väriset ja vahvan makuiset smoothiet ovat myös siitä hyviä, että niihin voi huoletta sujauttaa sekaan puntin jotain yrttiä ilman, että se tuntuu, näyttää tai maistuu vihersmoothielta. Tässä tapauksessa sekaan meni koko puntti sitruunamelissaa.

Tälläkin kertaa mukaan meni superfoodeja: maca-jauhetta sekä merilevärouhetta. Superfoodien kanssa oli hyvä muistaa, että ilmankin pärjää eikä smoothien teko ole niistä kiinni!

Protip: Nesteenä veden sijaan voit käyttää esimerkiksi jäähdytettyä vihreää teetä.

Banaani-mustikkasmoothie / Hannan soppa

KRAPULASMOOTHIE

2:lle

*

100 g mustikoita

1 banaani

1 rkl raastettua inkivääriä

1 rkl hunajaa

1 sitruunan mehu

1 avocado

ripaus kanelia

ripaus merisuolaa

1 pnt sitruunamelissaa

½ tl merilevärouhetta

1 rkl macajauhetta

3 dl jäähdytettyä vihreää teetä

Kuori banaani ja avocado, poista jälkimmäisestä kivi. Paloittele hedelmät ja mittaa kaikki ainekset blenderiin. Surruuttele tasaiseksi ja nauti. Kohta helpottaa!

PS. Tämä smoothie tekee hyvää ilman krapulaakin!

 

More about Jaakko

3 Comments

    1. Hyvän kuullonen ainesluettelo ja kaunis smoothie.
      Meillä sunnuntain pelastavien krapulasmoothieiden lisäksi on vihersmoothiet (tai tumman lilat vihersmoothiet) saanet tilaa myös arjen aamuissa. Niistä vaan saa jotenkin niin hyvin päivän käyntiin.

      1. Kiitti! :) Mulle noi vihermoosthiet on vielä vähän liian jännittäviä. Ehkä tässä pikkuhiljaa uskaltaa alkaa kokeilemaan myös niitä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *