ITSE TEHTY TAHINI

13/05/2020

itse tehty tahini / Hannan soppa

Itse tehty tahini voittaa purkkitahinit mennen tullen. Tahinin valmistaminen itse on helppoa, tarvitset vain seesaminsiemeniä ja tehokkaan blenderin.

Tahini on seesaminsiemenistä valmitettua tahnaa, jota käytetään paljon Lähi-idän maissa, mutta sitä esiintyy myös kiinalaisessa ja japanilaisessa keittiössä. Seesaminsiemenet ovat hyvin ravintorikkaita, joten tahinikin on mainio proteiinin, kalsiumin, tyydyttymättömän rasvan ja kuidun lähde.

itse tehty tahini / Hannan soppa

Levitä tahinia leivän päälle ja käytä hummuksen maustamiseen, puuron ja jogurtin päällä tai salaatin kastikkeena. Kurkkaa myös nämä tahiniset reseptit:

itse tehty tahini / Hannan soppa

ITSE TEHTY TAHINI

*

5 dl seesaminsiemeniä
n. 1 dl mietoa oliiviöljyä

Voit käyttää kuorittuja tai kuorimattomia seesaminsiemeniä. Jälkimmäisistä valmistuu karkeampi ja hieman karvaamman makuinen tahna. Kuvien tahini on tehty kuorituista siemenistä.

Halutessasi paahda seesaminsiemenet pannulla tai uunissa, mutta varo polttamasta. Näiden kuvien tahini on tehty paahtamattomista seesaminsiemenistä.

Laita seesaminsiemenet tehokkaaseen blenderiin ja ala surauttamaan. Lisää öljyä hitaasti lorottaen ja nosta blenderin tehokkuutta hissukseen. Voit käyttää enemmänkin öljyä, mikäli haluat juoksevampaa tahinia. Aja sinnikkäästi sileäksi tahnaksi. Purkita ja herkuttele.

Säilytä itse tehty tahini hyvin suljetussa purkissa jääkaapissa. Tahini säilyy pitkään, kunhan aina muistaa käyttää puhdasta lusikkaa tahinia ottaessa. Jos tahinin pinnalle kertyy öljyä, voi sen sekoittaa tahnan joukkoon ennen käyttöä.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴

2 Comments

  1. Vastaa

    Tarja/Ruusu-unelmia ja villasukkia

    Kiitos reseptistä! En ole aiemmin tehnyt. Hyvää viikon jatkoa!

  2. Vastaa

    KIMCHITOASTIT - ODDLY GOOD! - Hannan soppa

    […] Ne tarttuvat leivän pintaan paistettaessa ja antavat ulkonäön lisäksi ihanaa makua. Tahini toimii hyvin kimchitoastien levitteenä ja sekoitin tahinin joukkoon myös runsaasti silputtua […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.