HÄÄYÖ KLAUS KOOSSA / OODI HOTELLIAAMIAISELLE

Muistellaanpas taas hieman meidän neljän viikon takaisia häitä. Ihana päivä rakkaiden ystävien seurassa brunssitteluineen ja illallisineen päättyi Klaus K Hotellin vällyjen väliin – olihan se luksusta päästä hotellilakanoihin pölyisen muuttokaaoksen keskellä olevan oman sängyn sijaan.

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K on designhotelli Helsingin keskustassa, ihan siinä Bulevardin alkupäässä. Aiemmin ei ole tullut paikassa yövyttyä – sitä kun omassa kotikaupungissa harvoin on majoitusta tarvinnut. Klaus K:n aamiaisesta olen kuitenkin kuullut hirmuisesti kehuja ja se onkin pitänyt testata jo ties kuinka monen vuoden ajan.

Meille oli varattu ylellinen Sky Loft -huone parvekkeella. Huoneessa odotti pullollinen alkoholitonta kuohuvaa ja sitä siinä kippisteltiin, kunnes uni vei voiton. Tummanpuhuvasti sisustetussa huoneessa oli korotettu makuuhuonealue, iso mukava sänky, ihana sadesuihku ja muhkeat pehmeät kylpytakit. Kyllä siinä herran ja rouvan kelpasi.

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Klaus K / Hannan soppa

Uni maittoi makoisasti, mutta yhtään ei harmittanut herätä tuoreen aviomiehen kainalosta kun tiesi pääsevänsä hotelliaamiaiselle. Ja voi pojat millaiselle hotelliaamiaiselle!

Klaus K:n aamiainen ei todellakaan ole mikään mikätahansahotelliaamupala, vaan tarjolla oli ajatuksella mietitty kokonaisuus lähinnä suomalaisia herkkuja. Perinteisten leipätilpehöörien, leikkeleiden ja juustojen (jotka nekin olivat erinomaisen laadukkaita), lisäksi tarjolla oli mm. lohta eri muodoissa, savumuikkuja, leipäjuustoa ja hölskytyskurkkuja. Omaksi suosikikseni nousi yön yli haudutettu ohrapuuro, jonka kanssa tarjolla oli omatekoisia hilloja. Mehupöydässä tarjolla oli perinteisten omenan ja appelsiinin lisäksi raparperimehua. Jälkkäreiden suhteen ei oltu pihistelty, oli jos jonkunlaista kakkua ja skonssia – itse herkuttelin optimirapealla croissantilla hillon kera. Kahviakin oli sekä tummaa että vaaleaa paahtoa.

Sopivan aamiaisähkyn saavutettuamme palasimme vielä toviksi hotellihuoneeseemme pötköttelemään ennen kotiin muuttolaatikoiden keskelle paluuta. Tämä aviopari kiittää Klaus K:ta erityisesti ikimuistoisesta ensimmäisestä aamupalasta herrana ja rouvana, ja suosittelee hotellia lämpimästi kaikille hääpareille ja muuten vaan hotelliluksusta kaipaaville.

***

KLAUS K HOTEL

Bulevardi 2-4, Helsinki

Yhteistyössä Klaus K

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

10 Comments

  1. se ohrapuuro muuten kierrätetään niiden ii-haa-naan juureen leivottuun leipään. toi on kyllä niin hyvä <3

   1. Mahtavaa – noin se pitääkin :) Tänne jatkossa aina hääpäiväaamiaiselle!

  1. Harvassa ovat ne paikat jotka eivät petä koskaan, Klaus K on yksi niistä. Öitä, aamupaloja ja ihania brunsseja on täällä vietetty. Upea kokonaisuus! Hyvä Suomi!!

   1. No on kyllä mahtava tämä Klaus K – mutta senhän arvasin joulubuffien perusteella :) Ei voi muuta kuin suositella.

  1. Tätä voi siis suositella ulkkarivieraille, hyvä tietää! Noita tusinapaikkoja kun mahtuu 15 tusinaan. Onnea tuoreelle parille!

  1. Se toinen aamiainen, italilainen kadun puolen ravintolasalissa on myös kokeilemisen arvoinen!

   1. Kyllähän sekin houkutteli, mutta ajateltiin, että eka kerralla pitää testata tämä puoli :) Kiva kuulla ettei sekään petä.

  1. Mutta se – etenkin tiettyjen kaksilahkeisten kannalta – oleellinen tieto, eli pekoni-indeksi, jäi raportoimatta. Kyllä, se on tärkeä tieto, löytyikö pekonia vaiko ei?

   1. No katos kun en pekonia maininnut lainkaan siksi ettei sitä siellä ollut! Ja vaikka yleensä pitäisin moista seikkaa suurena miinuksena, ei se tällä kertaa haitannut, tarjolla kun oli niin paljon kaikkea muuta ihanaa. Mutta ymmärrän kysymyksesi, pekoni-indeksi on tärkeä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *