VIELÄ KERRAN PARIISI

16/01/2015

Ei kai näihin Pariisi-postauksiin edes voisi kyllästyä, mutta viimeistä viedään tällä erää. Niputan tähän vielä muutaman kivan paikan, jossa reissullamme pistäydyttiin. Monet mestoistahan oli joululomalla matkamme aikoihin, mutta onneksi Pariisin kokoisesta kaupungista ei vaihtoehdot lopu.

Boeuf Bourguignon, La Mandigotte, Pariisi / Hannan soppa

French burger, La Mandigotte, Pariisi / Hannan soppa

Creme brulee, La Mandigotte, Pariisi / Hannan soppa

Ensimmäisenä Pariisi-iltana suuntasimme Montmarten kaupunginosaan tarkoituksena illallistaa Jeanne B:ssä. Ravintola oli kuitenkin joululomalla ja nälkäisinä päätimme mennä ensimmäiseen eteemme tulevaan paikkaan, olkoot sitten kuinka turistinen vaan. Niinpä päädyimme La Mandigotteen, jossa ei montaakaan asiakasta ollut. Pari turistipariskuntaa ja puhuttiinpa yhdessä pöydässä ranskaakin.

La Mandigotte on viihtyisästi sisustettu rento ravintola, jossa oli rempseä palvelu ja varsin ranskalaisen kuuloinen ruokalista. Valintani kohdistui boeuf bourgignoniin, Jaakko otti hampurilaisen paprikasämpylällä. Oma lihapatani oli ihan jees, ainakin liha oli mureaa. Hampurilainen sai kovasti kehuja toiselta puolelta pöytää. Jälkkäripuolella vähän onnuttiin: creme brulee oli kokkareista ja Jaakon tarte tatin kaikin puolin aika ankea esitys. Ei siis mikään huikea ravintolaelämys, mutta ehkäpä parempi vaihtoehto kuin monet lähistön tosi turistisista rafloista. Symppispisteitä La Mandigotte saa kellarin portailla norkoilleesta kultaisesta noutajasta.

La Mandigotte / 68 rue Lepic, 75018 Pariisi

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Cafe des deux moulins, Pariisi / Hannan soppa

Suuntasimme reissullamme toisenkin kerran Montmarteen, pitihän se nimittäin päästä kaffet juomaan Amelien brasserieen, Cafe des 2 Moulinsiin. En tunne montaakaan tyyppiä, jotka eivät olisi Amelie-elokuvasta pitäneet. Olen ehkä salaa myös sitä mieltä, että ihmisessä on vähän jotain vikaa, jos ei Ameliesta pidä. Leffa on niin kaunis, kekseliäs, hauska ja kaihoisa, ja elokuvan Pariisi lumoaa. Pakotin myös vastahakoisen Jaakon katsomaan Amelien kanssani ja tadaa: tykkäsi kovasti! Ei siis sitäkään vikaa Jaakossa.

Olimme melko aikaisin liikkeellä lauantaiaamuna, mutta kahvilassa oli jo mukava pöhinä päällä: pöytien ääressä istuskeli Amelie-faneja ja muita turisteja, baaritiskille oli kerääntynyt lauma paikallisia. Tilasimme kumpikin aamiaissetin, johon kuului kahvi, croissantti, puolikas patonki, lasillinen appelsiinimehua ja joko omeletti tai paistetut munat. Jaakko otti myös lasillisen samppanjaa. Kahvi oli hyvää, croissantit tuoreita ja munat maukkaita. Pidimme brasserien tunnelmasta, vaikka aika kaukana leffan lavasteista oltiinkin.

Sillä Sipuli -blogista löytyy myös postaus Cafe des 2 Moulinsista ja muistakin leffasta tutuista paikoista. Ja ei, mekään emme toistaneet elokuvan vessakohtausta (WC-tilojen siisteys ei moiseen varsinaisesti houkutellut rähjäisyydellään).

Cafe des 2 Moulins / 15 rue Lepic, 75018 Pariisi

Creperie Framboise, Pariisi / Hannan soppa

Creperie Framboise, Pariisi / Hannan soppa

Amelien kahvilalta suuntasimme Pariisin ensimmäiseen kaupunginosaan ja teimme täsmäiskun Louvreen. Moikkasimme Mona Lisaa ja hipsimme hetken ympäriinsä ikiaikaista italialaista taidetta ihmetellen, jonka jälkeen olikin taas aika kahvitauolle.

Jaakko on niitä sellaisia lettumiehiä ja pettämätöntä vainuaan seuraten päädyimme museon lähelle makealle crepes-lounaalle Crêperie Framboiseen. Otimme ensin lätyt mehun ja limpparin kera, jälkkäriksi kahvia ja teetä. Mikään halpa ei tämä kyseinen kahvila ollut, yhden letun hinta pyöri siinä vitosen paikkeilla, mutta sen kai siitä saa maksaa, jos ei Louvren naapuria pidemmälle jaksa lyllertää.

Crêperie Framboise / 2/4 rue de l’Échelle, 75001 Pariisi

Caramel Pork, Mondol Kiri, Pariisi / Hannan soppa

Whiskey Beef. Mondol Kiri / Hannan soppa

mango, Mondol Kiri, Pariisi / Hannan soppa

Lähtöpäivänä sunnuntaina tapoimme aikaa hotellimme lähistöllä parissakin eri kahvilassa huonoa kahvia juoden, Mondon matkaopasta lukien ja surkutellen, kun emme ehtineet käydä siellä tai tuollakaan. Lopulta päädyimme aikaisen lounaan kautta ruokakauppaan tuliaisostoksille (pari pulloa kuohuvaa ja paketti kahvia…) ja ihan liian aikaisin lentokentälle.

Olimme kävelleet mielenkiintoisen näköisen kambodzalaisen ravintolan ohi matkallamme Pho 14:ään ja päätimme mennä sinne lounaalle. Mondol Kiri osoittautuikin vähän fiinimmäksi paikaksi, jossa oli ystävällinen palvelu ja kelpo safka. Sunnuntaina lounasaikaan tarjolla oli ranskankielinen a la carte -lista, mutta ontuvilla gastronomisen ranskan taidoillani selvisimme ihan kivasti. Otin karamellipossua, joka oli mureaa ja todella makeaa, Jaakon valinta osui naudanlihaan viskikastikkeessa – tosi hyvää! Riisi tilattiin erikseen. Jälkkäriksi vetäisin tuoreen mangon, Jaakko mandariinikohokkaan. Kahden hengen lounas pullovedellä ja yhdellä oluella maksoi nelisenkymppiä.

Mondol Kiri / 159-161 Avenue de choisy, 75013 Pariisi