Uuden keittiön koeajospätzlet

19/09/2011

Uudessa kodissa on nyt asusteltu pari viikkoa ja keittiöönkin asti ehditty hääräämään. Ihkaensimmäiseksi ateriaksi kokkailin niinkin terveellistä gourmetsapuskaa kuin voi-valkosipuli-spätzleä. Spätzlehän on saksalaisten pastaa, joka suoraan käännettynä tarkoittaa pikku varpusta. Ovat alunperin ilmeisesti olleet pikkulintusten näköisiä.. Ostin Stockan Herkusta luomu-spätzleä ja maailman parasta voita. Yksinkertaiset asiat ovat parhaita.

Spätzlen sijaan voit toki käyttää spagettia tai mitäikinäpastaa kaapista sattuu löytymään. Jokapäiväistä leipää -blogin kaimani on tehnyt muuten tänä syksynä spätzleä itse. Reseptin voin määrä on melkoisen epämääräinen, mitä enemmän siedät laittaa, sitä parempaa saat aikaan.

CR136257

Voi-valkosipulispätzle

2:lle

iso kimpale voita
pienempi kimpale hienoa kallista voita
1 solo valkosipuli
timjamia
suolaa, mustapippuria
n. 150 g spätzleä

Keitä spätzle al denteksi paketin ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Sillä välin kuumenna paistinpannussa reilusti perusmeijerivoita ja halutessasi herkkuvoita ja freesaa siinä hienonnettua valkosipulia. Kun spätzlet ovat valmiita, valuta ne ja lisää pannulle. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Herkuttele heti hyvällä omatunnolla.