MAA-ARTISOKKALEVITE & SESONKIRESEPTIT-KIRJA

14/04/2016

Some-seuraajat sen jo tietävät: Sesonkireseptit-kirjan ennakkomyynti on alkanut!

Lähes 200 reseptiä ja yli 50 vihannesta. Niistä spekseistä lähdettiin noin vuosi sitten liikkeelle, kun Satokausikalenterin Samulin kanssa ryhdyttiin miettimään Sesonkireseptit-kirjan tekemistä. Heiltä usein pyydetään reseptejä ja ahkerasti ovatkin jakaneet bloggaajien ajankohtaisia reseptejä Facebookissaan. Toive omasta reseptivihkosta eli kuitenkin vahvana. Ja nyt se vihko on kuulkaa painossa!

Satokausi_reseptikirja / Hannan soppa

Olen äärimmäisen otettu siitä kunniasta ja luottamuksesta, että sain vapaat kädet reseptien suhteen. Sesonkireseptit-kirjanen sisältää lähes 200 reseptiä: jokaiselle kuukaudelle on valittu neljä sesongin vihannesta ja jokaiselle vihannekselle olen suunnitellut neljä erilaista reseptiä. Kirjassa on myös ohjeet kolmeen erilaiseen kasvisliemeen ja Samulin koostamat vinkit muutaman erikoisemman kasviksen käsittelyyn.

Resepteissä on meikäläiselle tyypilliseen tapaan paljon vaikutteita Aasiasta, mutta raaka-aineet löytyvät kyllä marketista ja ohjeet ovat pääosin hyvin simppeleitä ja nopeita toteuttaa. Vanhoja Hannan sopan reseptejä on joukossa muutamia. Reilusti yli puolet ohjeista on kasvista, joukossa hieman lihaa ja kalaa. Maidottomia ja gluteenittomia ohjeita on myös paljon ja suurin osa resepteistä taipuu helposti eri ruokavalioihin. Pääruokien lisäksi löytyy jälkkäreitä, leipomuksia, salaatteja, smoothieita jne. Osan resepteistä testautin koekokkaajilla ja ne saivat hyvää palautetta. Mutta kylläpä vaan jännittää, että millaisen vastaanoton kirjanen saa. Rakkaudella sitä on tehty, toivottavasti se välittyy sivuilta.

Kun tilaat Sesonkireseptit-kirjan viimeistään 24.4., saat sen ilman postikuluja! Tilaa samalla myös äidille lahjaksi!

maa-artisokkalevite / Hannan soppa

Tässä vielä teille maistiainen kirjasta. Maa-artisokkaa löytyy vielä kaupoista ja se taipuu myös ihanaksi levitteeksi. Valmistin tätä herkkua viimeksi Nosh-kutsuilleni ja se keräsi kovasti kehuja. Salvia viimeistelee maun, kokeile rohkeasti!

Sesonkireseptit: maa-artisokkalevite, Hannan soppa

MAA-ARTISOKKALEVITE

*

500 g maa-artisokkia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl karkeaa merisuolaa
1 dl pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl vettä
suolaa & mustapippuria
(10 salvian lehteä)

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jynssää maa-artisokista kaikki multa pois ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kulhossa maa-artisokkakuutioiden joukkoon öljy ja levitä palat leivinpaperille pellille. Mausta karkealla merisuolalla. Paahda uunissa 25 minuuttia, tai kunnes pehmeitä. Anna maa-artisokkien jäähtyä hieman ja siirrä ne blenderiin. Lisää joukkoon vuohenjuusto, sitruunamehu, vesi ja salvianlehdet. Surauta tasaiseksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Mausta dippi suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile esim. voileipäkeksien kera.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.