Synttäreillä Sunnissa

26/09/2011

CR246318

Vietimme viime lauantaina rakkaan ystäväni syntymäpäiviä ravintola Sunnissa Senaatintorilla. Ravintolassa on arvokas tunnelma, kivat näkymät Tuomiokirkolle ja mahdollisuudet yltää yhdeksi loistavimmista ravintoloista Helsingissä.

CR246324

Skoolasimme alkuun Thandi Sparkling Rosé Sec Fair Traidilla, joka näin rosé-viineistä piittaamattomalle upposi erikoisen hyvin. Tämän jälkeen tilasimme meidän päätyyn pöytää pullollisen Weingut Steininger Rieslingiä, joka oli nappivalinta ainakin meikäläisen pääruoalle. Hyvää viiniä, oikein hyvää. Viinilista on hinnoiteltu maltilla, mikä tietysti aina ilahduttaa köyhähköä viinin litkijää. Muutenkin Sunnin hinnat ovat varsin sopivia omalle rahalle.

CR246331

Alkuruoka tuotti minulle illan pahimman pettymyksen, tartar-pihvin kanssa tarjoiltu uppomuna oli kylmää ja täysin ylikypsää. Jos halutaan kikkailla, niin se pitää sitten hoitaa oikein, muuten sen tartarin päälle voi sujauttaa vain raa’an keltuaisen kiitos. Lisukkeita annoksessa oli muutenkin liian vähän, muutama punajuurinoppa ja kapris eivät riittäneet viemään annosta loppuun saakka. Suuri osa lihasta jäi syömättä. Vierustoverit sen sijaan kiittelivät uppopaistettuja vuohenjuusto-annoksiaan, mutta muikuissa taisi olla liian vähän suolaa.

CR246335

Suolan käyttö tuntuikin olevan Sunnin suurin kompastuskivi. Rohkeammalla maustamisella luineen grillattu siika-annokseni olisi ollut Täydellinen. Kala oli kypsennetty juuri oikein, sitä oli paljon ja sen seuralaiseksi tilaamani juuriselleripyree taivaallista. Vastapäätäni valiteltiin myös haukimurekkeen mauttomuutta, kun taas kasvisquicheen oli lurahtanut suolaa turhankin paljon. Kaikki annokset olivat kuitenkin todella kauniita ja taidolla valmistettuja.

CR246345

Jälkiruoaksi Sunnin leipuri oli loihtinut synttäriteeman mukaisen Pinky and the Brain -kakun ja vieläpä gluteenittomana. Sunnin leivät ovat saaneet kiittelyä osakseen ainakin Eat.fissä, mutta minuun vaikutuksen teki vain ruisleipä.

Paikassa tarjoilu oli mukavan letkeää, mutta aikamoisen hidasta. Meitä toki oli 12 henkeä, mutta neljä tuntia kolmen ruokalajin nauttimiseen on paljon. Vaan eipä meillä minnekään kiire ollutkaan. Paitsi baariin juomaan hot shotteja…

Sunn saa varmasti minulta toisenkin mahdollisuuden ja myös brunssia pitää mennä testaamaan. Pumpkin Jamin Mari oli ainakin rakastunut siihen palavasti.