SMOOTHIE PÄIVÄSSÄ PITÄÄ LÄÄKÄRIN LOITOLLA

Olin tänään Cocovin superruokaillassa Jätkäsaaren bränikässä HUONE Tapahtumahotellissa. Komeissa puitteissa tarjottiin paitsi pari mielenkiintoista luentoa, niin myös kauhian hyviä raakaherkkuja ja kotiinviemisiksi sai napata vähän vaikka banaanijauhetta ja kookosöljyä. Erityisesti superfoodguru Jaakko Halmetojan energinen esitelmöinti veti pauloihinsa ja monia hänen oppejaan olenkin noudattanut jo pitkään. Kundilla oli niin mielenkiintoisia ja syväluotaavia ajatuksia, että niille pitänee antaa hieman hautumisaikaa.

Tämä smoothie ei varsinaisesti liity tapaukseen, mutta Cocovin acai-jauhetta ja ashwagandhaa se sisältää. Muun muassa ne löytyivät muhkeasta reseptiskaban voittopaketistani.

Acai-marja on Brasilian lahja supereihin hurahtaneille ja sitä pidetään yhtenä maapallon ravinnerikkaimmista ruoista. Acai sisältää runsaasti antioksidantteja sekä vitamiineja, mineraaleja, proteiinia ja kuitua. Ja mikä parasta, se on oikeasti herkullinen superfood.

Papaijasta ei kannata kaapia ihan kaikkia siemeniä, sillä ne tukevat maksan toimintaa ja auttavat monenlaisiin vatsaoireisiin sisältämänsä papaiini-entsyymin ansiosta. Maku siemenissä on aika stydi, joten käyttöä on syytä treenata alkuun aika pienellä annostuksella. Keittiökameleontin mahtava papaijansiemenkastike kannattaa myös tsekata.

Papaija-acaismoothie / Hannan soppa

 

PAPAIJA & ACAI

SMOOTHIE

2:lle

*

½ avocado

1 papaija

½ dl mustikoita

½ tl kurkumaa

½ tl kanelia

2 tl acai-jauhetta*

muita supereita halutessaan (laitoin ½ tl rakkoleväjauhetta ja 1 tl ashwagandhaa*)

2-3 dl (kookos)vettä

Kuori avocado ja poista kivi. Halkaise papaija ja kaavi enimmät siemenet pois. Kaavi hedelmäliha avocadosta ja papaijasta blenderiin, heitä sekaan muut aineet ja surauta tasaiseksi. Nauti heti.

*tuotteet saatu reseptikilpailun palkintona Cocovilta.

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *