RAW KIIVI-INKIVÄÄRIKAKKU

07/03/2016

Järjestin eilen vaatekutsut ja kahvipöydän tähdeksi nousi valmistamani raikas raakakakku.

raakakakku kiivi inkivääri / Hannan soppa

Raakakakkujen ongelma on usein niiden ylimalkainen tuhtius, mutta tämä kakku loistaa raikkaudellaan. Kakku muistuttaa rakenteeltaan kepeää juustokakkua ja inkivääri tuo täytteeseen ihanan twistin. Suosittelen lämpimästi reseptiä myös raakakakkunewbieille, se on nimittäin helppo valmistaa ja mielettömän herkullinen.

Reseptin löysin My darling lemon thyme -blogista, jossa kakun koristeeksi oli laitettu myös keltaista kiiviä. Meidän lähikauppamme pettivät sen suhteen, mutta se toisi pintaan hauskaa elävyyttä.

raw cake kiwi ginger / Hannan soppa food blog

RAAKA

KIIVI-INKIVÄÄRIKAKKU

*

pohja:

100 g manteleita

240 g kivettömiä kuivattuja taateleita

1 rkl kookosöljyä

täyte:

375 g cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna)

1,75 dl kookosöljyä

1,25 dl sitruunamehua

1,25 dl hunajaa (tai agave- tai vaahterasiirappia)

0,5 tl aitovaniljajauhetta

0,25 tl suolaa

3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

kourallinen pinaattia

2 kiiviä

pinnalle:

2-3 kiiviä

 

Aloita kakun valmistaminen hyvissä ajoin: laita cashew-pähkinät likoamaan kylmään veteen noin 8 tunniksi.

Pohjaa varten mittaa mantelit, pienemmiksi pilkotut taatelit ja kookosöljy tehosekoittimeen ja surauta rouheeksi. Painele vuoan pohjalle (minulla oli käytössä n. 22 x 22 cm vuoka). Valmista täyte. Mittaa blenderiin valutetut cashew-pähkinät, kookosöljy, sitruunanmehu, hunaja, vaniljajauhe ja suola. Aja sileäksi (jos sinulla ei ole tosi tehokasta blenderiä, joudut tekemään tämän kanssa hieman töitä ja raapimaan massaa kulhon reunoilta ja sekoittelemaan välillä). Ota noin puolet täytteestä pois ja sekoita jäljelle jääneeseen massaan inkivääri. Aja sileäksi ja kaada pohjan päälle vuokaan. Palauta blenderiin loput täytteestä ja lisää joukkoon pinaatti ja kuoritut, paloitellut kiivit. Aja sileäksi ja kaada kakkuvuokaan. Koristele kakku kiiviviipaleilla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi (jos on kiire, voit laittaa kakun hyytymään pakastimeen pariksi tunniksi). Leikkaa hyytynyt kakku paloiksi ja tarjoile.