ILTAPÄIVÄVÄSYMYS – KOTIÄIDIN VINKIT SEN VOITTAMISEEN

29/01/2016

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GOGREEN

GoGreen Go Raw / Hannan soppa

Iltapäiväväsymys on varmasti kaikille tuttu juttu. Lounaan jälkeinen tehokas vireystila on äkkiä tipotiessään ja sohva kutsuu houkuttelevasti. Erään tutkimuksen mukaan ihminen on vähiten tuottava iltapäivällä klo 14:55. Juttelin asiasta mammakavereiden kanssa ja tulimme samaan tulokseen. Kello kolmen kooma on ihan totta!

Yksi itseäni eniten iltapäivällä piristävä asia on kahvi (ylläri!) ja kupposen kanssa on kiva nauttia joku pieni makupalanen. Pulla ja suklaa tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta kyllähän sen kaikki tietää, etteivät ne ole se järkevin vaihtoehto. Sokeriset herkut piristävät hetkellisesti, mutta pian on taas kahta kauheampi väsymys päällä. Järkevämpi vaihtoehto onkin napata kourallinen pähkinöitä, pari palaa raakasuklaata tai vaikka siivu siemennäkkäriä kesäkurpitsahummuksen kera kahvin kaveriksi.

Harrastan myös pikapäikkäreitä lasten päiväunien aikaan. Kymmenisen minuutin torkut energisoivat tehokkaasti, mutta välillä on mammankin pakko ottaa vähän pidemmät unoset. Yli 20 minuutin päiväunista tulee helposti tokkurainen olo, mutta on sitä unta saatava jossain välissä, mikäli yöllä on herätty tunnin välein hampaita tekevää lasta lohduttamaan.

Tässä vielä pieni mammakavereiden kanssa laadittu lista parhaista keinoista iltapäiväväsymyksen voittamiseen.

  • Ulkoile! Raitis ilma tekee ihmeitä.
  • Juo vettä! Nestevajaus väsyttää elimistön.
  • Ota tehotorkut! 10 minuutin tirsat piristävät ihmeesti.
  • Juo kuppi kahvia! Kyllähän se kofeiinin vaikutus tiedetään. Kahvia ei kuitenkaan kannata kitata pannutolkulla – terveellisenä määränä pidetään kolmea kuppia päivässä.
  • Syö terveellisemmin! Sokeri kannattaa vaihtaa kotimaiseen hunajaan ja valkoinen vehnä täysjyväviljoihin. Iltapäivällä kannattaa syödä suuren pasta-annoksen sijaan vaikka hedelmäinen smoothie tai pari appelsiinia.
  • Tee hengitysharjoituksia! Syvään hengittäminen mm. parantaa yöunia, vähentää stressiä ja rentouttaa.
  • Kuuntele hyvää musaa! Pistä soimaan lemppariartistisi ja jammaile itsesi virkeäksi.

Go Raw -tuotteet / Hannan soppa

Raakaherkut ovat mainioita kavereita iltapäiväkahville, mutta niiden valmistamista monet pitävät monimutkaisena tai kalliina. Gogreen on tuonut markkinoille ihan supernäppärät raw food -seokset, joiden avulla raakapatukoiden ja -palleroiden valmistus tapahtuu kädenkäänteessä. Raakaruoan suhteen nimenomaan se kymmenen eri tuotteen ostaminen on kukkarolle raskasta ja ylimääräiset ainekset jäävät helposti kaapin perälle pyörimään. Valmiit mixit ovat siis varsinkin tällaiselle osa-aikaiselle terveysintoilijalle ihan loistava homma.

Go Raw -tuotteet saivat meidän perheen herkkupepuilta hyvän vastaanoton. Valmistus oli helppoa ja nopeaa: pussin sisältö tehosekoittimeen vesiltilkan kanssa ja viiden minuutin kuluttua herkut olivat valmiina. Omaksi suosikikseni nousi saksanpähkinää, kaakaonibsejä ja gojimarjoja sisältävät pallerot. Mustikka-pistaasi-kookospatukat tuunasin raakasuklaakuorrutuksella, johon tuli kookosöljyä, kaakaovoita, hunajaa ja raakakaakaojauhetta. Siemennäkkärin voi paistaa yön yli 42 asteessa, mutta jos raakuus ei ole pääasia, valmistuu näkkäri myös 175 asteessa kolmessa vartissa. Raakaruokalinjaa jatkaen valmistin kräkkerille levitteeksi ihanaa ”hummusta” kesäkurpitsasta.

raw kesäkurpitsahummus / Hannan soppa

KESÄKURPITSAHUMMUS

(alkuperäinen resepti: Keittiökameleontti)

*

1 kesäkurpitsa

1 dl mantelia jauhettuna

1 dl kurpitsansiemeniä jauhettuna

1 valkosipulinkynsi

1 sitruunan mehu

puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

0,5 tl savupaprikajauhetta

1 tl korianterijauhetta

0,5 tl juustokuminaa jauhettuna

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

 

Kuutioi kesäkurpitsa ja laita kaikki ainekset blenderiin. Aja sileäksi ja tarkista maku. Tarjoile dippinä tai käytä levitteenä.

 

ARVONTA!

Gogreen tarjoaa lukijoideni kesken arvottavaksi kolme mahtavaa tuotepakettia, jotka pitävät sisällään mm. kasvipohjaisia maitoja, papuja, siemeniä ja tietysti uudet Go Raw -tuotteet. Osallistut arvontaan kertomalla kommenteissa omat vinkkisi iltapäiväväsymyksen torjuntaan. Arvon kaksi pakettia blogin puolella ja yhden Instagramissa (@soppahanna), joten kannattaa osallistua molemmissa! Vastausaikaa on viikko, eli arvonta päättyy 4.2.2016 klo 23.59.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Onni suosi Iisaa ja Eliiishaa, voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnea ja kiitos kaikille osallistuneille!