MIELEKÄS AVOKADOJUGGE

24/06/2015

Tämä lusikoitava smoothie on nimetty Outi Rinteen Mielekkäät eväät -kirjassa jugeksi. Sain kirjasta arvostelukappaleen keväällä ja siitä asti se on nököttänyt yöpöydälläni – tosin yhtäkään lausetta en vielä ole saanut luetuksi, vain reseptejä silmmäillyksi. Supermielenkiintoinen kirja lupaa hyvää tuulta, virkeää mieltä, puhtia ja vikkeliä ajatuksia. Aivoruokaa ja hyvän mielen reseptejä. Kuulostaa oikeastaan juuri siltä, mitä vauva-arjen pyörteisiin uponnut herkutteluun taipuvainen imettäjä kaipaa. Kirjoittaja Outi Rinne on tuttu tapaus Mieliruoka-blogista ja kirjan reseptit nopealla selailulla taattua Keittiökameleontti-laatua: terveellistä mausta tinkimättä.

Olen tässä poikasen masuvaivojen myötä alkanut harkitsemaan maidottomaan ruokavalioon siirtymistä, joten joka-aamuinen jogurttiannos tarvitsee korvaajan. Mikäpä olisikaan parempi vaihtoehto kuin tämä silkkisen sileä mukajugge. Hyvää, terveellistä ja maidotonta. Tässä minun versioni, mansikoiden sijaan voit käyttää myös esim. mustaviinimarjoja tai tyrniä.

mansikkainen avocadojugge / Hannan soppa

MANSIKKA-AVOKADOJUGGE

1:lle

*

1 kypsä avokado

2 dl (pakaste)mansikoita

muutama tippa steviaa

1 rkl hamppuproteiinijauhetta

1 dl appelsiinimehua

1 tl appelsiinin raastettua kuorta

(koristeeksi kuivattuja ruusun terälehtiä)

 

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha blenderiin. Lisää loput aineet ja sekoita sileäksi. Kaavi jugge kulhoon ja koristele esim. murustetuilla ruusun terälehdillä. Voit ripotella pinnalle myös kokonaisia marjoja tai vaikka granaattiomenan siemeniä.