Kesänkutsumissalaatti

12/03/2012

Talvihorroksesta herääminen alkaa tosissaan siinä vaiheessa, kun töihin mennessä ja vielä sieltä tullessakin on valoisaa! Kuulen jo mielessäni lintujen laulun ja näen hiirenkorvat ja leskenlehdet. Kesä, on se sieltä tulossa!

Kevättunnelmia entisestään kohottaa värikäs ja raikas ruoka. Enää ei tee mieli montaa tuntia muhinutta pataruokaa vaan kepeitä salaatteja ja muuta pupunruokaa. Tämän salaatin juju on kastikkeen chia-siemenissä. Taas yksi superfood, I know, mutta nämä ihmesiemenet ovat yksi maailman ravintorikkaimmista aineksista. Ne sisältävät n. 40 prossaa kasviöljyjä, 20 prossaa protskuja ja runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Sitäpaitsi niistä saa aikaan ihan mainiota vanukasta, mutta siitä lisää myöhemmin.

Resepti on napattu Rawmazing-blogista.

CR047420

Salaatti granaattiomenasta ja appelsiinista
1:lle
½-1 puska salaattia
1 appelsiini
½ granaattiomena
muutama saksanpähkinä
appelsiini-chiakastike:
yhden appelsiinin mehu
1 tl hunajaa tai agave-siirappia
1 tl chia-siemeniä
Revi salaatti lautaselle. Kuori ja viipaloi appelsiini. Kopsuttele granaattiomenan puolikkaasta siemenet. Asettele hedelmät salaattipedille. Ripottele pinnalle rouhittuja saksanpähkinöitä. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lorottele salaatin sekaan. Mausta vielä halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.