Paahdettu kukkakaali persiljan ja kaprisvinegretin kera

06/10/2011

Viimeksi bloggasin luomuviikosta ja tällä kertaa vouhotan Eläinten viikosta, jota vietetään 4.-10.10.2011. Se on aloitettu jo vuonna 1959.

Animalia avasi tällä viikolla sivuston nimeltä Vapauta valinnoilla, jonka ajatuksena on kerätä yhteen vinkkejä eläinystävälliseen ja -eettiseen kuluttamiseen. Kasvisruoan lisääminen ruokavaliossa vaikuttaa merkittävästi eläinten hyvinvointiin, samoin kuin eläinkokeeton kosmetiikka ja turkisten välttäminen vaatetuksessa.

CR146284

Omassa ruokavaliossani kasvissapuskan osuus on viime aikoina kasvanut todella paljon. Tehotuotettu liha ei vaan enää uppoa ja luomuliha ja riista on usein syötynä liian kallista. Ostin viime viikolla pienen luomukukkakaalin, johon kokeilin Epicuriouksesta löytämääni reseptiä. Kuumassa uunissa paahtaminen tekee kukkakaalista mielettömän herkullista, ja se kannattaakin nauttia tällä lailla yksinkertaisesti, pelkästään persiljan ja kaprisvinegretin kanssa. Epicuriouksen mukaan kilon kukkakaalista riittää kahdeksalle, mutta pienen kukkakaalin vetää helposti kahteen pekkaan tai vaikka yksinäänkin!

CR146286

Paahdettu kukkakaali persiljan ja kaprisvinegretin kera
2:lle
1 pieni (luomu)kukkakaali
2 rkl oliiviöjyä
2 suurta kourallista lehtipersiljan lehtiä
vinegretti:
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka. Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa kanta pois, laita kukkakaali vuokaan. Ripsottele 2 rkl oliiviöljyä kukkakaalille ja mausta suolalla. Paahda uunissa, kunnes pehmeää, noin tunnin ajan.
Sekoita keskenään vinegretin ainekset, maista ja säädä maku kohdalleen. Jaa persiljan lehdet kahdelle lautaselle, asettele päälle kukkakaalin puolikkaat ja jaa vinegretti annoksille. Tarjoile heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.