PHOLICIOUS Lie Mi

01/11/2014

Mulla on nyt ollut vaikeuksia pysyä pöksyissäni viime aikoina, sillä tovi sitten kuulin, että Siltasen keittiö muuttuu vietnamilaiseksi. Nimittäin jos jotain Helsingin monipuolistuvaan ravintolakarttaan olen kaivannut, niin kunnon vietnamilaista.

Lie Mi avattiin kuluvalla viikolla ja vihdoin perjantaina oli mahdollisuus mennä se tsekkaamaan. Vanha tuttu Siltanen oli entisellään, mutta takakabinettiin oli rakentunut aidon aasialaisen katuruokalan näköinen tila. Päätimme kuitenkin itse löhötä Siltasen puolella nurkkasohvilla – jotenkin se sopi paremmin perjantai-iltapäivän laiskistelufiilareihin.

liemi_c_ravintola_.jpg

Satuimme paikalle aika pian lounaan jäljiltä ja ravintola oli suht tyhjillään. Teimme tilauksen baaritiskillä: phở-keitto combo (steak, pork belly & meat balls), bánh mì kanalla ja goi cuon (kesärullat) katkaravulla. Kokis ja Lappari. Lysti maksoi yhteensä reilu 40 €, mikä oli näin helsinkiläisittäin varsin hyvä diili. Varsinkin, kun ruoka on hyvää ja tunnelma kohdillaan.

Summer Rolls with shrimp, Lie Mi / Hannan soppa

Chicken Banh Mi, Lie Mi / Hannan soppa

Pho, Lie Mi / Hannan soppa

Tosiaankin se ruoka oli HYVÄÄ. Jaakon patonki oli reilusti täytetty ja herran sanojen mukaan täydellisen mehevä – tosin odotusarvona oli mausteisempi kana. Riisipaperirullia 7,5 €:n arvoiseen annokseen kuului kaksi, mutta ne olivat hyvän kokoisia ja dippikastike maistui varsin autenttiselle.

Suurena vietnamilaisen nuudelikeiton fanina tykkäsin Lie Min phởsta kovasti. Liemi oli aromaattista ja täytteitä oli optimimäärä liemeen nähden. Vaikka olin jo puolivälin paikkeilla suht täynnä, oli koko kulhollinen vedettävä kiduksiin, niin harvoin tuota herkkua on viime aikoina saanut syödäkseen. Siinä melko meditatiivisessa mielentilassani en tosin äkännyt kuin vasta jälkikäteen, että annoksestani uupui kokonaan se pork belly – eikä mukaan tullut myöskään listalla mainittua yrttilautasta. Jälkimmäinen ei tosin kyllä haitannut yhtään, sillä yrttejä oli kiitettävä määrä sopan seassa. Hieman srirachaa ja makeaa soijakastiketta tuli vielä lisättyä, sekä tiraus limen mehua niin keittoon kuin silmäänkin.

Pakko kuitenkin vähän kehuskella, että yhdeltä arvovaltaiselta toveriltani sain ihanana palautteena, että meikäläisen Vietnomnomissa tarjoilema phở oli Lie Min keittoa maukkaampaa. Hih.

Lie Mi saa siis täältä suuret suositukset. Haluan jo heti takaisin maistamaan kaikkia listan muitakin herkkuja. Tosin itseni tuntien tulen joka kerta tilaamaan sen phởn kuitenkin. Mihinkäs kissa karvoistaan…

***

Lie Mi (Siltanen)
Hämeentie 13B, Helsinki