MUMMONKURKUT 2.0

Raskausajan suurimpia kliseitä on armoton himo suolakurkkuihin. Ja myönnetään: kyllähän niitä aika monta purkillista tuli popsittua.

Itsehän taltutin kurkkuhimoni ihan sillä kaupan valmiilla kamalla, mutta nyt alkaa olemaan oivalliset hetket valmistaa kurkkusäilykkeitä itsekin, kun kauppojen vihannesosastolta saa kotimaisia avomaankurkkuja. Jos ei ihan jaksa säilömällä säilöä, niin pikkuerä herkullisen etikkaisia kurkkuja syntyy käden käänteessä. Nämä fenkolikurkut ovat astetta fiinimpi versio mummonkurkuista ja ne ovat parhaimmillaan grillatun purilaisen välissä.

Purilaisista puheenollen: klikkaapa itsesi takaisin tähän osoitteeseen huomenissa, luvassa on nimittäin resepti kesän jänskimpään burgeriin.

fenkolikurkut / Hannan soppa

FENKOLIKURKUT

*

200 g avomaankurkkua

1 dl omenasiiderietikkaa

0,5 tl fenkolinsiemeniä

mustapippuria

1 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

 

Mittaa omenasiiderietikka, fenkolisiemenet, muutama kierros mustapippuria myllystä, sokeri ja suola kattilaan. Kiehauta. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja kaada kuuma liemi kurkkuviipaleiden päälle. Sulje kannella tai elmukelmulla ja anna jäähtyä. Säilytä kurkkuja jääkaapissa.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

3 Comments

    1. Ah, rakastan suolakurkkuja ja itse tehdyt on vaan niin hyviä! Nappaanpa siis sun ohjeen talteen kesäkokkausten varalle, kiitos!

      1. Eipä kestä – tää on kyllä näpsäkkä nopea ja herkullinen resepti :)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *