MEAT FREE MONDAY: tofua, ruusukaalia ja selleriä

28/10/2013

Tänään on taas yksi niistä maanantaista. Aamulla nukutti ihan hirvittävästi kun kello soi. Ulkona tuuli ja vähän satelikin kun tallustelin töihin ennen seitsemää. Duunissa vedin melkoisen monta kuppia kahvia ja siltikin nukutti. Siis koko päivän nukutti. Vieläkin nukuttaa. Se on varmaan tuo sää. Ja maanantai. Nyt on hyvä masu täynnä kömpiä viltin alle ukkosmyrskyä odottelemaan.

Selleripihvit / Hannan soppa

Töistä raahasin illallisaineksiksi yhden sellerin ja rasian ruusukaaleja. Jääkaapissa kummittelevat viime viikkoisesta Jalotofuillasta tuliaisina tuodut tofut. Kylmäsavutofu on niin hyvää, että tekis mieli vaan juustohöylätä siitä siivuja ja pistellä poskeensa sellaisenaan. Mutta varsin hyvin toimi näinkin.

Selleripihvit / Hannan soppa

Selleripihvit / Hannan soppa

SELLERIPIHVIT JA

SAVUTOFU-RUUSUKAALIPAISTOS

2:lle

*

selleripihvit:

1 juuriselleri

1 kananmuna

sesaminsiemeniä

suolaa

mustapippuria

öljyä paistamiseen

savutofu-ruusukaalipaistos:

300 g ruusukaaleja

n. 150 g savutofua

3 valkosipulin kynttä

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia

öljyä paistamiseen

lisäksi:

öljyssä + sitruunamehussa pyöriteltyä rucolaa & basilikaa

Selleripihvit: Kuori selleri ja leikkaa se noin sentin paksuiksi siivuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Kaada toiseen kippoon sesaminsiemeniä. Paneroi sellerisiivut kierittelemällä ensin munassa ja sitten siemenissä. Paista öljyssä pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Paistos: Leikkaa ruusukaaleista päät pois ja puolita. Hienonna valkosipulin kynnet, murenna tofu. Kuumenna pannussa öljyä ja freesaa hetki valkosipulia. Lisää sitten tofu ja ruusukaalit ja paista miedolla lämmöllä aina välillä sekoitelle noin kymmenen minuuttia, tai kunnes ruusukaalit ovat rapsakan kypsiä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Tarjoile selleripihvien ja savutofu-ruusukaalipaistoksen kanssa oliiviöljyssä ja sitruunamehussa pyöriteltyä rucolaa ja basilikaa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.