COUNTDOWN TO VIETNAM: gluteeniton tofu bánh mì

15/04/2014

29.

Niin monta yötä on vielä nukuttava ennen lentokoneeseen tallustelua. Toukokuun puolivälissä suuntaamme Vietnamiin, jossa tutustumme paikalliseen (ruoka)kulttuuriin Ho Chi Minh Cityssa ja Da Nangin seudulla. Oon lähestyvästä lomasta niin into piukeena, että näen vietnamilaisesta ruoasta unta lähes joka yö.

Vietnam-vinkkejä saa mielellään jättää kommenttiboksiin tai sähköpostiin!

Tofu Banh Mi / Hannan soppa

Matkakuumetta pahentamaan helpottamaan päätimme valmistaa joitain vietnamilaisklassikoita kotona ennen reissua. Ensimmäisenä vuorossa on paikallinen täytetty patonki, bánh mì, jonka teimme varsin epäautenttisesti vegeversiona ja vieläpä gluteenittomaan sämpylään. Perinteisesti bánh mì-patonki sivellään maksapasteijalla ja majoneesilla ja täytetään lihalla, pikkelöidyillä vihanneksilla ja yrteillä.

Meidän bánh mìmme sai sisäänsä tofun lisäksi maailman pikaisimman punakaali”pikkelin”, tuoretta kurkkua ja punasipulia sekä mausteeksi srirachaa ja sweet chili -kastiketta. Autenttisuudesta viis – ihan sai-raan hyvää!

Tofu Banh Mi / Hannan soppa

 

Tofu Bánh Mì

4:lle

*

4 gluteenitonta sämpylää (tai tavissämpylää, tai patonkia sopiviin paloihin pätkittynä)

300 g maustamatonta tofua

tofumarinadiin:

2 rkl soijakastiketta

1 rkl sesamöljyä

1 rkl riisiviinietikkaa

2 tl hunajaa

1 rkl raastettua inkivääriä

chilihiutaleita

hyppysellinen suolaa

pikapunakaalipikkeliin:

1/4 punakaalista

suolaa

riisiviinietikkaa

sokeria

lisäksi:

majoneesia

srirachaa

sweet chili -kastiketta

punasipulia ohuina renkaina

kurkkua siivuina

korianteria

 

Suikaloi punakaali ohuelti, hiero suikaleisiin maun mukaan suolaa ja sokeria, mausta riisiviinietikalla. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Sekoita tofumarinadin ainekset keskenään. Paista tofuviipaleet kuumalla pannulla öljytilkassa molemmin puolin rapsakoiksi ja kaada lopuksi marinadi sekaan. Paista ja kääntele hetki, jotta maut tarttuvat tofuun.

Kasaa sämpylät: levitä pohjalle majoneesia, sitten tofusiivuja, srirachaa, punasipulirenkaita, kurkkuviipaleita, sweet chili -kastiketta, punakaalipikkeliä ja korianteri. Päälle majoneesilla voideltu kansi ja ääntä kohti!

***

Käyttämäni tofu oli Jalotofun Maustamaton, jonka olen saanut Sugarilta yhteistyömerkeissä.

Resepti update: 15.4.2017 tofun paistamisen suhteen.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.