MORMORS GRÖNA HUS AHVENANMAALLA

26/06/2019

mormor's gröna hus / Hannan soppa

Mormors Gröna Hus on Ahvenanmaalla sijaitseva kertakaikkisen ihastuttava ravintola. Nautimme ravintolassa rennon ja herkullisen illallisen toukokuun lopussa.
(Illallisen tarjosi Saariston kasvatit -hanke osana kaupallista yhteistyötämme.)

Olin viime kuussa Saariston kasvatit -hankkeen kutsuvieraana vehreällä Ahvenanmaalla yhdessä kollegani Jennin kanssa. Lauantai-illalle varasimme illallisen herttaisen oloisesta Mormors Gröna Husista ja saimme iloksemme seuraksi samaan aikaan saarella seikkailleen Pian. Istahdimme kauniin ilta-auringon valaisemalle verannalle ja yritimme selviytyä kommunikoinnista tarjoilijan kanssa ruotsin kielellä. Paikan tunnelma oli aivan omaa luokkaansa ja illallisen päätteeksi paikan emäntä kertoilikin talon historiasta ihastuttavaan sävyyn. Oi että, susoittelen ravintolaa suurella lämmöllä!

Ennen tarkempaan illallisraporttiin siirtymistä vinkkaan Ahvenanmaan reissun inspiroimasta reseptistä: grillattua parsaa & pikaista lipstikkahollandaisea.

mormor's gröna hus / Hannan soppa

Olimme paikalla Ahvenanmaa vihannoi -kevätfestivaalin aikaan ja tarjolla oli kolmen ruokalajin menu, jossa pääruoan sai valita kala- ja lihavaihtoehdon välillä. Teimme valintamme ja tilasimme viiniä ja paikallista limonadia.

Alkuruoaksi tarjoiltiin raparperigraavattua ahvenanmaalaista kirjolohta raparperiemulsion, salaatin ja rapsakoiden mustaleipätikkujen kanssa. Tosi raikasta ja keväistä, upeita puhtaita makuja.

mormor's gröna hus / Hannan soppa

Pääruokavalintani oli paistettua kuhaa varhaisvihannesten, uusien perunoiden ja kylmän yrttikastikkeen kanssa. Jenni tilasi pääruoaksi paikallista karitsaa. Ruoat olivat taidolla tehtyjä, ei mitään fine diningia vaan pikkuisen parempaa kotiruokaa. Raaka-aineiden kunnioitus maistui ruoassa, tosi hienoja ja herkkiä makuja.

mormor's gröna hus / Hannan soppa

Jälkiruokana tarjoiltiin rapeareunaisia lettuja raparperihillon ja rommilla maustetun kermavaahdon kanssa. Ai että, ihan superhyvää! Koko illallisen ajan oli sellainen tunne, kuin olisi ollut ystävien kanssa mummolassa syömässä: palvelu oli todella rennon ystävällistä ja ruoka ihanan kotoisaa, kuitenkin hauskoilla twisteillä maustettua. Ravintola on sisustettu vanhoilla huonekaluilla ja joka puolella on mielenkiintoisia yksityiskohtia. Talolla todellakin on tarina ja sen aistii joka solulla!

Kannattaa siis ehdottomasti muistaa Mormors Gröna Hus, kun mietit Ahvenanmaan illallispaikkoja. Lemlandissa, noin kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminasta sijaitseva ravintola on auki kesäaikaan keskiviikosta sunnuntaihin ja pöytävaraus on erittäin suositeltava.  Kauniista pihapiiristä löytyy myös päivittäin auki oleva kesäkahvila Humlan Café (toiseksi alin kuva), jossa on tarjolla paikan päällä leivottuja leivonnaisia ja kevyttä kesälounasta.

MORMORS GRÖNA HUS

Sjögrensgatan, Lemland

Ahvenanmaa

*nettisivut*

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @soppahanna, niin löydän luomuksesi! ∴

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.