Mama I made kimchi!

Nää on näitä tätä mä oon aina halunnut kokeilla -juttuja, kotitekoinen kimchi nimittäin. Tuossa joulukuun alussa päätin vihdoin toteuttaa tämän pitkäaikaisen ruokahaaveeni ja kaivoin esille Ankerias Vipusen reseptin parin vuoden takaa.

kimchi / Hannan soppa

Kimchihän on kiinankaalista fermentoimalla valmistettu korealainen ruokalaji, joka on tulista, hapanta, ihanaa, koukuttavaa. Tarjoile sitä sellaisenaan tai valmista siitä edelleen keittoa tai vaikka lättyjä Vaimomatskuun malliin. Meillä kimchi päätyi itsenäisyyspäivän Bo Ssämien väliin, mutta niistä lisää myöhemmin..

Retikan mä unohdin kauppaan eikä Jaakko löytänyt aasiakaupasta gochugarua (korealaista chilijauhetta), joten jonkunverran tuli reseptiä sovellettua. Ankeriaan alkuperäisestä ohjeesta oli myös jäänyt puuttumaan ”pätkä purjoa”, joten se jäi uupumaan ja hyvin toimi silti.

Suunnittelen jo uuden erän alulle panemista, on niin monta kimchiruokaa kokattavana!

kimchi / Hannan soppa

 

PAECHU KIMCHI

*

1 kg kiinankaalia

1 dl merisuolaa

1 rkl sokeria

seuraavana päivänä:

2-3 cm inkivääriä

2 valkosipulin kynttä

pätkä retikkaa

n. 0,75 dl korealaista chilijauhetta (gochugaru)

4 rkl sesaminsiemeniä

loraus kalakastiketta

loraus sesamöljyä

Upota kaali kylmään veteen ja valuta suurimmat vedet pois. Ripottele suola ja sokeri lehtien väliin. Anna tekeytyä pari tuntia ja käännä kaali. Laita päälle paino ja anna muhia seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä huuhtele kaalista enimmät suolat ja valuta.

Silppua inkivääri, valkosipuli ja retikka oikein hienoksi. Sekoita tahnaksi chilijauheen, sesaminsiementen, kalakastikkeen ja sesamöljyn kanssa. Hiero tahna huolellisesti kaalin lehtiin.

Paloittele kiinankaali sopiviksi palasiksi ja siirrä purkkiin. Anna muhia yön yli huoneen lämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Parhaimmillaan kimchi on parin viikon päästä valmistuksesta, mutta luultavasti se tulee syötyä ennen sitä.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

7 Kommenttia

    1. Olen ihan heikkona aasialaiseen ruokaan, mutta kimchiin en ole tottunut vieläkään. Käytiin jopa Koreassa asti sitä maistelemassa, mutta ei, ei uppoa. Hyvältä ja autenttiselta kyllä näyttää!

      1. No höh – minusta kimchi on aina ollut niin koukuttavan ihanaa! Mutta eihän kaikesta voi tai tarvitsekaan tykätä, kunhan suurimmasta osasta ;)

    1. Ootteko löytänyt sitä gochugarua PK-seudulta mistään kaupasta?

      1. Moi Ida! Ei oo löytynyt, mut ei oo kyllä oikein etsittykään! Vahva aaninki on kuitenkin, että sitä Hakiksen aasiakaupoista löytyy.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *