LIHATON LOKAKUU: KASVISKAALIKÄÄRYLEET

08/10/2015

Kaupallinen yhteistyö: Blogirinki & Soyappétit
Soyappetit, soijarouhe / Hannan soppa

Lihaton lokakuu on sujunut mainiosti! Ensimmäisen viikon jälkeen olo on hyvä, enkä tunne jääneeni mistään paitsi, vaikka pari ravintolakäyntiäkin viikkoon mahtui. Tosi usein nimittäin tulee valittua se lihaisa annos, vaikka tänä päivänä ravintoloista löytyy oikeastikin herkullisia kasvisvaihtoehtoja ja kasvava määrä kasvisruokailijoita otetaan hyvin huomioon.

Sitä ihan liian helposti unohtaa, miten ihanaa kasvisruoka voikaan olla. Senkin takia tällainen kuukauden ruokavaliomylläys tekee tosi hyvää!

kasviskaalikääryleet / Hannan soppa

Sunnuntaina sain hyvän ystävän kylään ja päätin kokata pitkästä aikaa kaalikääryleitä. Niiden tekemisessä on oma pieni vaivansa (joka toki palkitaan lopussa upean mehevällä makuelämyksellä), joten kaalikääryleet eivät ole olleet ensimmäisenä to do -listalla tässä vauva-arjen myllerryksessä.

Mutta koska nyt sain vauvoille seuraemännän, joka vielä sattuu oleman suuri kaalikäärylefani, kaivoin sen isoimman kattilan kaapin perältä ja ryhdyin käärylepuuhiin. Täyte syntyi lihattoman lokakuun puitteissa Soyappétitin tummasta soijarouheesta, riisistä ja isäni poimimista suppilovahveroista. Lisukkeena tarjosin bataattimuussia ja jäisiä puolukoita.

Myös Andalusian auringossa -blogissa vietetään lihatonta lokakuuta, mitähän herkkua siellä on tänään soijasta taiottu! Lisää meikäläisen kasvisruokareseptejä löytyy täältä! Kommenttiboksiin voi myös jättää toiveita, jos jotain tiettyjä reseptejä kaipaatte.

kasviskaalikääryleet / Hannan soppa

KASVISKAALIKÄÄRYLEET

n. 20 kpl

*

1 valkokaali

täyte:

1 dl puuroriisiä

2 dl tummaa soijarouhetta

1 rkl kasvisliemijauhetta

1 sipuli

1 rkl öljyä

0,5 l tuoreita suppilovahveroita

3 rkl smetanaa

suolaa & mustapippuria

pinnalle:

siirappia

voinokareita

 

Koverra kaalista kanta pois. Laita kaali kiehumaan isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen ja irroita lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Jätä lehdet kuivamaan keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Keitä soijarouhetta kasvisliemijauheella maustetussa vedessä pari minuuttia ja valuta. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja freesaa sipuleita, kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon sienet ja soijarouhe, freesaa kymmenisen minuuttia lisää. Sekoita sieni-sipuli-soijaseos kypsän riisin joukkoon, lisää sekaan smetana ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kääryleet. Ohenna lehtiruotia veitsellä, jotta saat taipuisan kaalinlehden. Laita aina pari ruokalusikallista täytettä per kaalinlehti, taita reunat ylös ja kääri tiukahkoiksi rulliksi. Asettele kääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden pinnalle reilusti siirappia ja laita muutama voinokare.

Paista kääryleitä ensin 225 asteessa n. 10 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Voitele kääryleitä välillä pannun pohjalle valuvalla nesteellä.

Tarjoile puolukoiden ja esimerkiksi bataattimuussin kera.

~

Blogirinki / Hannan soppa

YHTEISTYÖSSÄ SOYAPPÉTIT