KAKS MUMMOO MENI PUOLUKKAAN

Sain ämpärillisen puolukkaa äidiltä ja hyvän tekosyyn käskeä Jaakkoa kantamaan varastossa tyhjänpanttina lojuneen pienen arkkupakastimen takaisin keittiön nurkkaan hyrräämään. Toiveissa on täyttää se ensi viikonloppuna mökkimetsän antimilla, toivottavasti säät ovat suosiollisia.

puolukkamehu / Hannan soppa

Suurimman osan puolukoista pakastin sellaisenaan, mutta parista litrasta keitin mehua Isoäidin reseptillä -blogin ohjeen mukaan. Homma hoitui näppärästi ilman mehumaijaa ja mikä parasta – ilman sokeria. Mehusta tulee ihanan hapanta, mutta voit toki lisätä sokeria niin halutessasi. Lantraa valmista mehua vedellä oman maun mukaan.

puolukkamehu / Hannan soppa

SOKERITON PUOLUKKAMEHU

n. 1 litra

*

2 l puolukoita

12 dl vettä

 

Huuhtele puolukat, laita kattilaan ja survo rikki perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Lisää vesi ja keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kuoret näyttävät tyhjiltä. Siivilöi liemi ja kiehauta uudestaan. Kuori mahdollinen vaahto pois.

Säilö mehu kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin ja säilytä viileässä.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Kommenttia

  1. Ihanaa juomaa, mä teen tällä reseptillä:
   Vaasan Jaakkoon Pualukkajuama

   12 l puolukoita
   2-3 l vettä
   2-3 kg sokeria
   60 g viinihappoa apteekista
   Ja sitte: marjat puserretahan, vesi ja viinihappo lisätähän (siihen marjapuurohon) ja niin saa seisoa 2-3 vrk.
   Sitte se siivilöirähän ja liemeen lisätähän sokeri, jolloin lientä on hämmennettävä noin ½-1 tiiman ajan.
   Sittekuoritahan vahtu pois ja mehu on valmista pulloihin pantavaksi. Sillälailla ja sellaasis mittasuhtehis sitä maailman parasta virkistysjuomaa teherähän. Ja kun sitä tarjotahan, kaaretahan vain noin kynnen verran klasin pohojalle ja raikasta vettä päälle.
   Huomioota:Siivilöönti onnistuu parahiten, ku laittaa harson mehumaijan reikäkattilahan ja marjapuuro sinne. Saa painella sitä puurua kunnolla, ja mehu valuu maijan alempahan kattilahan.
   Puhtaasiin pulloihin ja korkit kiini.

   1. Puolukkamehu on ihanaaa! Pitää muistaa tuo sinun reseptisi seuraavaksi kun on reilu määrä mehua tehtailtavana, tuo varmasti säilyy paremmin :) Hauska resepti!

  1. Arkkupakastin, hih. Mä en edes muistanut niiden olemassaoloa.
   Meidän Momilla oli sellainen… muistan, kuinka pienenä pidin sitä tosi hienona, sillä se muistutti kaupan jäätelöpakastinallasta. Nyt arvostaisin taas. On se jotenkin niin komiaa :)

   1. Heh, se on varsin kätevä kunnes on tupatentäynnä, jonka jälkeen se on vaan v*ttumainen :D Mutta kyllä nyt mahtuis marjaa ja sientä – vielä kun sinne metsään joutais ;)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *