jalo jalapeno

Kun sitä ihminen on kipeänä ja viettää aikansa viltin alla katsellen How I Met Your Motheria uudelleen alusta ja surffaillen ruokablogeissa, ihan väistämättä törmää melkoiseen määrään ruokia jotka maistuisi keuhkoputkipotilaallekin. Aika monet niistä ruoista sisältää jonkin sortin chiliä, kai se on alitajuntainen juttu että sen tietää lämmittävän ja parantavan.

Chilinarkkarin lempisetä on Poppamies, sen tietää ainakin totaalisesti hurahtanut poikaystäväni, jonka kaapeista taitaa löytyä lähestulkoon kaikki Poppiksen omat tuotteet. Olemme muun muassa nauttineet kookos-mangokastiketta vaniljajäätelön kanssa ja tehneet savuvadelmasta vinegrettiä kanasalaatille. Tähän ateriaan teimme lohkoperunoita varten Poppamiehen Jalapeno-chilidippijauheesta kastikkeen, johon lisäsimme vielä lisää potkua tilkalla Savunagaa. (Voisi kuvitella, että tämä on maksettu mainos, mutta vakuutan ettei ole. Poppamies vaan nyt on ihan paras!).

Joka tapauksessa, näitä Korianteria-blogin täytettyjä jalapenoja minun täytyi saada melkein heti kun reseptin löysin, ja sattui vielä niin, että Tampereen uudessa Aasia-marketissa Hämeenkadun loppupäässä oli tuoreita jalapenoja. Vaikkei jalapeno ole mitenkään älyttömän tulinen, niin niitäkin käsiteltäessä kannattaa käyttää muovihanskoja, nimimerkillä poltetta sormissa kaksi päivää.

ps. Jalapeno vs. Jalopeno

Pekoni-tuorejuustojalapenot

*

jalapenoja (tai muita mieluisia chilejä, ole varovainen sen habaneron kanssa vaikka se näyttäisikin varmasti hauskalta)

Philadelphia -tuorejuustoa

pekonia

Halkaise chilit ja poista niistä siemenet. Täytä chilinpuolikkaat tuorejuustolla ja kääräise ympärille pekonisiivu. Paista kuumassa uunissa kunnes pekoni on rapsakkaa. Syö onnellisena.

(Tätä pitää kokeilla myös kylmänä, eikö olisikin ihan mahtavaa party-ruokaa?! Ja vieläpä ihan karppiakin ;))

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

  1. oooo, näyttää ihanilta!

   tein itsekin uuden satsin kun löysin isoja tuoreita chilejä – selkeä kausituote. [meinas mennä olkapää sijoiltaan kun taputin itseäni selkään siitä hyvästä, että kerrankin syön kauden kasviksia. haa!]

  1. Noita poppamiehen kastikkeita tuli maistettua kesällä,sillä myös poikani on niihin hurahtanut ja vakitilaaja.

  1. Poppamies on ihan paras! Meidänkin kaapista löytyy vaikka mitä puljun purnukoita ja lisää pitäisi saada. Nuo täytetyt jalapenot/chilit on myös hirmu hyviä! Me tehtiin niitä kesällä grillissä ja hyvin maistuivat myös ei-niin-tulisesta pitäville tovereille, kunhan vaan valitsi miedompia chilejä ja poisti sisuksista kaikki siemenet ja valkoiset reunat.

  1. Kiitos kommenteista :)
   Joistain ruokakaupoistakin saa Poppamiehen tuotteita, tässä jälleenmyyjälista: http://www.poppamies.fi/jalleenmyyjat.php

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *