Hippipuppupupunruokaa: Paistettua jauhosavikkaa

03/08/2012

3.8.2012

tofu ja savikka

Villiruoka on vihdoinkin alkanut nauttimaan ansaitsemaansa arvostusta ja villivihannekset tuntuvat olevan tämän kesän Se Juttu. Ihan ei aika ole vielä kypsä villivihannesravintolalle, minkä saimme huomata mahtavan Kämp Signen suljettua ovensa, mutta jännityksellä odotamme mitä kotomaamme oma villikasviguru Sami Tallberg seuraavaksi keksii.

Samin jalanjäljissä on tämän kesän kulkenut toverimme Aleksi, jonka kotimatkat työpaikalta venyvät monituntisiksi jäbän eksyessä metsiin ja rantapusikoihin. Edelliseen Kannaksen läskisoossipäivään (seuraava on muuten nyt maanantaina, vinkvink!) Aleksi roudasi minulle pussillisen jauhosavikkaa, jota itse tuntuu tunkevan kaikkiin ruokiinsa tätä nykyä (tsekkaa kylmä savikkakeitto ja piirakka!).

Jauhosavikka on aika siistin näköinen rikkaruoho, jota voi käyttää vaikka pinaatin tavoin. Keittiökameleontti tietää kertoa sen olevan quinoalle sukua ja sisältävän paljon oksaalihappoa, eli jotain kalsiumpitoista olisi syytä nauttia suurempien savikkamäärien kera.

Kelpo lisuke syntyy paistamalla jauhosavikkaa pannulla. Kaveriksi voi paistaa vaikka tofua niin ollaan hippipupun syvimmän olemuksen äärellä. Kiitos Aleksille hippipuppu-termin keksimisestä!

tofu ja savikka2

Paistettua jauhosavikkaa
reilu kourallinen nuorta jauhosavikkaa
voita ja oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
Kuumenna pannu ja paista jauhosavikan varsia lehtineen voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lirauksella sitruunamehua. Simppeliä!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.