HANNAN SOPAN RUOKALISTA 23/52

03/06/2018

Ensimmäinen kokonainen viikko kesäkuuta nenän edessä, ihana kesä on täällä! Olemme saaneet nauttia upeista helteisistä säistä jo pitkään, toivotaan, ettei tästä taannuta perinteisiin juhannussäihin alkuunkaan. Vettä saisi kyllä mieluusti vähän silloin tällöin sadella – täällä meilläpäin on ollut jo muutamia metsäpaloja ja niiden riski kasvaa kasvamistaan, jos ei kohta saada vettä taivaalta. Myös mm. siilit ja oravat kärsivät tästä kuivuudesta, mekin laitoimme lasten kanssa muutamat matalat vesikipot pitkin poikin tonttiamme, jos joku janoinen pikkueläin vaikka sellaisen äärelle löytäisi.

Ensi viikon ruokalista on tietenkin kesäinen ja mukana on parhaita sesongin raaka-aineita ja villivihanneksia. Alkaa olemaan muuten viimehetken kuusenkerkkien suhteen, niitä kannattaa poimia nyt ja laittaa sellaisenaan pakastimeen sekä valmistaa esim. kuusenkerkkäsiirappia ja -snapsia. Ajattelin vielä ehtiä kerkkämetsälle, mutta saas nähdä.

Tällä viikolla vierailemme myös Peggyn Pienessä Punaisessa Keittiössä. Peggy on aivan huikea leidi, lapsiperheen äiti, jonka keittiössä kokkaillaan koko perheelle maistuvia arkiruokia brittikeittiön klassikoilla höystettynä. Peggy on kunnostautunut myös kokkailuvideoiden tekijänä ja hänen blogistaan on lähtöisin monelle tuttu Igorin kana, josta minäkin olen kokkaillut oman versioni.

Nyt me suunnataan kanojen hoitohommien kautta uimarannalle, ihanaa uutta viikkoa teille kaikille!

Maanantai: Lehtikaalipasta

lipstikka-varhaiskaalikeitto

Tiistai: Lipstikka-varhaiskaalikeitto

Kuva: Peggy / Peggyn Pieni Punainen Keittiö

Keskiviikko: Peggyn aasialaiset lihapullat

Torstai: Parsa-perunasalaatti nokkospestolla

Shanghai Fried Noodles / Hannan soppa

Perjantai: Shanghai fried noodles nyhtökauralla

Kuva: Peggy / Peggyn Pieni Punainen Keittiö

Lauantai: Bubble and squeak -pyttipannu Peggyn Pieni Punainen Keittiö -blogin tapaan

Sunnuntai: Loimulohi halsterissa

Viikon herkku: Raparperi-kuusenkerkkämehu

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Mikäli et halua missata näitä viikottaisia ruokalistoja, niin sivupalkista voi tilata postaukset suoraan sähköpostilaatikkoon!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki