FARO / UPEAT PUITTEET BRUNSSILLE

16/11/2014

Kävimme ihanan Tiskivuoren emännän kanssa brunssilla Ruoholahden Farossa tuossa tovi sitten. Oikeastihan aikaa on vierähtänyt kyseisestä sunnuntaiaamupäivästä jo reippaasti yli kuukausi – sellaista tahtia nämä mun juttuni täällä nyt jätättävät. Koittakaa kestää.

faro_c_ravintola_.jpg

Faro Channelside Bar & Restaurant sijaitsee nimensä mukaisesti Ruoholahden kanavan varressa. Kauniisti restauroitu ravintolasali on nähnyt monta yrittäjää, nykyisellään ravintola on toiminut viime keväästä asti. Faroon voi poiketa ihan vain kahville, oluelle tai lasilliselle viiniä, mutta ruokapuoleenkin on panostettu. Keittiötä johtaa Ville Rainio, jolle tärkeää on alusta asti itse tekeminen, luomu ja pienet lähituottajat. Lounaan ja illallisen lisäksi ravintolassa on tarjolla brunssi, jota testaamaan sain kutsun jo keväällä. Vihdoin ja viimein sain päivän lyötyä kalenteriin ja pyydettyä mukaani hemaisevaa bloggariseuraakin.

Faro / Hannan soppa

Faro / Hannan soppa

Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla olevan brunssin hinta on 23 euroa. Valikoima on runsas, raikas ja kekseliäs ja pidin kylmistä ruoista hurjasti. Ihania salaatteja ja hyvää leipää. Sillä sipuleiden tapaan hieman ihmettelimme pakastepasteijoiden funktiota leipävalikoiman joukossa. Juustojen ja kalan puuttuminen brunssitilpehööreistä jäi hieman harmittamaan. Samoin lämpimän puolen nachot jauheliha- ja purkkijuustokastikkeen kera ihmetytti, lisäksi tarjolla oli ryynimakkaraa ja chicken wingsejä. Hauskaa, ettei olla kaavoihin kangistuneita, mutta henkilökohtaisesti olisin ottanut mieluummin kokkelia ja pekonia. Juomapuoli oli tavanomainen, mutta suodatinkahvi oli erinomaista ja marjainen smoothie hauska lisä valikoimassa.

Ravintola oli täynnä ja jatkuvasti osa ruoasta oli loppu. Tunnelma oli kuitenkin sunnuntaiseen tyyliin leppoisa ja sekä asiakkaat, että henkilökunta hyvällä tuulella.

Faro / Hannan soppa

Jälkkäripuolella vaikutuksen teki runsas hedelmävalikoima. Maistoin myös tarjolla ollutta vanukasta, joka muistaakseni oli ihan hyvää, muttei selkeästi kovinkaan mieleenpainuvaa. Tarjolla oli myös kummastukseksemme iso kulhollinen irtokarkkia – miksi?

Brunssista jäi hyvä maku suuhun, vaikka jossain kohdin hieman homma omaan makuuni takkuilikin. On hienoa, että brunssin sisältöä vaihdellaan ahkerasti, kuten voi huomata aiemmin linkkaamani Sillä sipuleiden raportin perusteella. Faron illallinen täytyy mennä testaamaan pikapuolin, lista ainakin kuulostaa hurjan hyvältä!

***

Faro Channelside Bar & Restaurant
Kellosaarenranta 2, Helsinki

Brunssin tarjosi Faro