CACIO E PEPE – MUSTAPIPPURIPASTA

15/09/2020

cacio e pepe / Hannan soppa

Cacio e pepe on roomalainen klassikkopasta, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Suoraan käännettynä cacio e pepe tarkoittaa “juusto ja mustapippuri”, niiden lisäksi tarvitset vain spagettia, voita ja suolaa.

Meidän lapsista toinen ra-kas-taa mustapippuria, toinen ei niinkään. Niinpä kokkasimme mustapippuripastaa viime viikolla, kun olimme mustapippurifanin kanssa kahdestaan kotona. Syömään päästyämme lapsi naureskeli kauramaitoa välillä hörppien, että sisko ei kyllä tätä söisi. Oikeassa oli.

cacio e pepe / Hannan soppa

Cacio e pepe on omaan makuuni yksi parhaista pastoista. Yksinkertaisuuden ylistys! Kaiken lisäksi raaka-aineet löytyvät lähes aina valmiina kaapista. Tykkään itse laittaa mustapippuria melko reilusti ja rouhaisen sitä yleensä vielä valmiin annoksen päällekin, mutta voit hyvin tehdä pastan vähemmällä pippurilla. Pastan ei ole tarkoitus olla suuta polttavan tulinen, mutta kuitenkin reilun pippurinen ja ihanan kermainen, kiitos juuston ja pastan tärkkelyspitoisen keitinveden yhdistelmän.

Lapsi trööttäsi annoksensa päälle vielä kunnon keon ketsuppia. Se on aivan sallittua, jos olet viisivuotias!

GLUTEENITON versio onnistuu tietenkin vaihtamalla pasta gluteenittomaan! Vegaanista versiota en ole vielä kokeillut, mutta miksipä ei se voisi toimia. Huikkaathan mulle, jos kokkailet mustapippuripastaa vegaanijuustolla.

Muista myös nämä ihanan simppelit pastat blogin arkistosta:

cacio e pepe / Hannan soppa

CACIO E PEPE eli MUSTAPIPPURIPASTA

4:lle

  • 400 g spagettia
  • suolaa keitinveteen
  • 200 g pecorino-juustoa
  • 2 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • n. 3 dl pastan keitinvettä

Keitä spagetti reilusti suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Säästä noin kolme desiä keitinvedestä, valuta pasta.

Pastan kiehuessa raasta juusto ja rouhi pippuri. Paahda mustapippuria kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti-pari. Lisää sitten voi ja anna sulaa.

Lisää pannulle valutetut spagetit ja noin desi keitinvedestä. Lisää juustot muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen. Lisää keitinvettä sen verran, että koostumus on kermainen, muttei liian litku.

Tarjoile pasta heti.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #hannansoppa ja @hannahurtta, niin löydän luomuksesi! ∴