Blogaanien kiukkuinen hevonen

12/11/2013

Kaikki ruokablogeja edes hitusen tiiviimmin seuraavat tietävätkin jo, että mikä ihme on blogaani. Se on kodin illaksi ja yöksi valtaava ryhmäolento, joka tuo mukanaan lajitovereidensa lisäksi hirmuisen määrän ruokaa, juomaa ja naurunremakkaa ja silloin lapset saa mennä kaverille yökylään. Blogaaninimityksestä saamme kiittää kotinsa ja keittiönsä ovet meille avanneen Soppaa ja silmukoita -blogin Marjan pientä tytärtä.

Hannan lasi. Hannan!
Hannan lasi. Hannan!
Alkudrinksut mexican -style
katkarapu ceviche a la Soul Kitchen

Tällaisen blogimiitin juoni kulkee jotakuinkin näin: laseihin kaadetaan kuohuvaa, vieraat valtaavat keittiön ja ajavat emännän suloiseen hulluuteen kysymyksillään, avocadon kuorikasoillaan ja kameroidensa kanssa heilumisillaan. Sitten laseihin kaadetaan lisää kuohuvaa. Lasit merkataan. Talo tutkitaan. Pöytään ilmestyy toinen toistaan herkullisempia alkuruokia. Tarjolla on vaikka meksikolaisia herkkuja, savukalatahnaa ja kiukkuista hevosta. Laseihin kaadetaan kuohuvaa. Kamerat räpsyvät. Nostetaan maljaa, kiitetään emäntiä ja isäntiä. Istutaan pöytään, syödään hyvin ja huolella, otetaan lisää, käydään sivistynyttä keskustelua. Kuohuva vaihtuu punaviiniin. Valkoviiniin. Roseeksi. Äänentaso nousee. Seuraavaksi syödään pääruokia. Esim. etiopialaisia injera-lettuja jos jonkunlaisin täyttein. Ollaan jo aika ähkynä joten joku saattaa maata pääruoan ajan sohvalla. Kaseihin laadetaan visää liiniä. Käydään ei-niin-sivistynyttä keskustelua. Yritetään ahtaa napoihimme vielä jälkkäreitä, tiukkaa tekee. Kupsahdetaan joukolla olohuoneen lattialle lepäämään. Sen jälkeen alakerran diskossa on tanssiesitys. Sitten mennään kotiin, mutta ensin tiputetaan loput kurpitsapiirakasta asfaltille jotta vuoka särkyy. Itkeskellään särkynyttä vuokaa kotimatkan ajan. Poikaystävä jaksaa ymmärtää. Kyllä se tietää mihin on ryhtynyt.

blogimiitti / Hannan soppa
Pöytä on katettu
mahtuisko lautaselle vielä vähän?
mahtuisko lautaselle vielä vähän?

Kiitos Marja ja te kaikki ihanat. Pian uusiksi!

kurpitsapiirakka / Hannan soppa

KURPITSAPIIRAKKA

*

pohja:

100 g voita

1 dl (kookos)sokeria

1 muna

2 dl spelttijauhoja

2 rkl kauraleseitä

1 tl leivinjauhetta

täyte:

2 dl kurpitsapyrettä

150 g ranskankermaa

2 munaa

kanelia

muskottipähkinää

neilikkaa

maustepippuria

2 dl sokeria

päälle:

2 dl pähkinöitä

1 dl (kookos)sokeria

1 tl kanelia

Valmista ensin pohja: vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa sekaan muna ja kääntele sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään, mausteita voi roiskia aika reilulla kädellä (½-1 tl laatuaan), ne ovat tämän piirakan juju. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes täyte on melkein hyytynyt.

Rouhi pähkinät ronskeiksi paloiksi, sekoita sokeri ja kaneli joukkoon ja ripottele piirakan päälle. Paista vielä noin vartti, varo ettei pähkinät pala.

Tarjoile jäähtyneenä esim. appelsiininkuorella maustetun mascarponen kera.

***

Blogaaniuden syvimmästä olemuksesta enemmän:

Campasimpukka: Villejä blogaaneja

Hayley’s Cuisine: Blogimiitti… vielä yhdestä kuvakulmasta

Kaikki äitini reseptit: Juhlasta juhlaan

Sillä Sipuli: Miksi seistä kun voi maata?

Soppaa ja silmukoita: Blogaanien ilta Espoossa

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.