MARJA-ARONIA-AIKA

11/09/2014

Marja-aronia on monille melko tuntematon marja, vaikka se on yksi terveellisimmistä. Marja-aroniasta valmitettu mehu on tällä hetkellä jenkkilässä ihan ykkösterveysjuoma, marja nimittäin sisältää antioksidantteja viisinkertaisen määrän mustikkaan verrattuna. Kaunis ja helppohoitoinen marja-aronia on monien pihojen ja puistojen pensas, itse kävin keräämässä pari pussillista tätä superfoodia vanhempieni tontin reunalla kasvavista jättimäisistä puskista.

marja-aroniasmoothie / Hannan soppa

Heitin pari kourallista marjoja blenderiin yhdessä avocadon ja punajuurimehun kanssa, jännittävää twistiä smoothieen toi raakakaakaojauhe. Sain testaukseen uusia Pfannerin luomusertifioituja täysvihannesmehuja (punajuurta sekä porkkanaa), joten mehuprässin kasaamisen sijaan päästiin tänä aamuna helpommalla. Pfannerin BIO Punajuuri sisältää vain luomupunajuurta, josta on valmistettu mehua maitohappokäymismenetelmällä. Mehu on siis paitsi hyvän makuista, myös lempeää vatsalle ja hyväksi suolistolle.

Äitini muuten valmistaa marja-aronioista ja omenoista ihanaa mehua maijalla – vinkkinä kaikille ylisuuren omppusadon kanssa kamppaileville!

Marja-aroniasmoothie / Hannan soppa

MARJA-ARONIASMOOTHIE

1:lle

*

2 dl marja-aronioita

1 pieni avocado

1 rkl raakakaakaojauhetta

2 dl punajuurimehua

(½ rkl maca-jauhetta)

½-1 dl kasvimaitoa (esim. kookos-, soija- tai mantelimaitoa)

 

Halkaise avocado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha blenderiin. Lisää muut aineet ja aja tasaiseksi. Kaada lasiin, koristele halutessasi jollain marjajauheella ja nauti heti.

***

Pfanner BIO Punajuuri -mehu saatu tuotetestaukseen maahantuojalta