ARCTIC WARRIORS GREEN SMOOTHIE BOWL

12/03/2018

vihersmoothie / Hannan soppa

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & EU

Oletteko jo kuulleet lappilaisesta Arctic Warriorsista, jonka repertuaariin kuuluu hyvää tekeviä luonnontuotteita? Kyseessä on vuonna 2014 Rovaniemen Narkauksen kylällä perustettu yritys, joka toiminnallaan taistelee Lapin elinvoimaisuuden puolesta ja tekee yhteistyötä paikallisten pienviljelijöiden kanssa luoden arktiselle alueelle uutta elinkeinoa erikoiskasvien, kuten ruusujuuren, viljelyn muodossa. Ruusujuuren lisäksi Arctic Warriorsin tuotteiden raaka-aineina käytetään väinönputkea, nokkosta ja kuusenkerkkää. Osa raaka-aineista kerätään Lapin puhtaasta luonnosta, osa tulee pienviljelijöiltä. Pääsin testaamaan näitä kotimaisia superfoodeja yhteistyössä EU:n kanssa – kehitin nimittäin toimittajille ja bloggaajille järjestettyyn aamiaistilaisuuteen vihreän smoothiekulhon Arctic Warriorsin tuotteista.

Smoothiekulhoni pohjana käytin pakastettua banaania, omenaa ja pinaattia. Joukkoon lorautin hieman Mahti Väinönputki-yrttieliksiiriä, joka vahvistaa vastustuskykyä. Kulhon pinnalle taiteilin kuvion Kerkkä-kuusenkerkkäjauheesta ja vedestä. Kuusenkerkkä sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia, hivenaineita, antioksidantteja ja eteerisiä öljyjä. Sitä on perinteisesti käytetty hoitamaan monia sairauksia, kuten reumaa ja erilaisia vatsavaivoja. Kuusenkerkän tuoksu on huumaava ja maku piristävä. Kuusenkerkkäjauhe on ollut oma luottotuotteeni smoothieissa siitä asti, kun pakastamani kuusenkerkät loppuivat jo kauan ennen talvipakkasia. Mahdin ja Kerkän lisäksi smoothiesta löytyy teho- ja makuaineina sitruunaa ja inkivääriä. Smoothiekulhosta tuli raikas ja vastustuskykyä buustaava, juuri täydellinen herättäjä keväiseen aamuun.

vihersmoothie / Hannan soppa

Arctic Warriors on hyvä esimerkki siitä, miten EU-rahoitus voi auttaa yrityksen kasvuun. Arctic Warriors on saanut tukea EU:n maaseuturahastosta, jonka yleisimpiä hyödyntäjiä ovat juurikin maaseudulla toimivat yritykset, maatilat, kyläyhteisöt ja järjestöt. EU:n tuen myötä Arctic Warriors on voinut kehittää uusia tuotteita ja kansainvälistää toimintaansa. Liiketoiminnan kasvun myötä he voivat tarjota työtä ja palkata työntekijöitä – esimerkiksi postitus on siirretty Rovaniemeltä Narkaukseen ja sitä varten on palkattu uusi työntekijä.

Maaseuturahaston lisäksi yrityksille on muitakin EU-rahoitusmahdollisuuksia. Euroopan unioni on asettanut kärkitavoitteekseen talouskasvun ja työpaikkojen luomisen. Suomi saa tukea kahdesta rakennerahastosta, joista toisen, Euroopan aluekehitysrahaston, tavoitteena on parantaa työllisyyttä ja lisätä varsinkin heikommin työllistyvien alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Euroopan sosiaalirahaston tavoite taas on edistää työllisyyttä ja torjua syrjäytymistä. Tästä esimerkkinä on Helsingissä toimiva Hävikkiruokaravintola Loop, jossa mekin kävimme brunssilla tovi sitten. Lue lisää EU-investoinneista InvestEU-nettisivuilta.

Arctic Warriorsin upeat tuotteet löytyvät yli 300:lta jälleenmyyjältä sekä heidän omasta nettikaupastaan.

vihersmoothie / Hannan soppa

ARCTIC WARRIORS VIHERSMOOTHIE

Monelle? 1
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

 • 1 kypsä banaani
 • 1 vihreä omena
 • kourallinen babypinaattia
 • 2 dl omenamehua
 • ½ sitruunan mehu
 • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
 • 1 tl Mahti väinönputki-yrttieliksiiriä
 • 1 tl Kerkkä kuusenkerkkäjauhetta

lisäksi:

 • mustikoita
 • kookoslastuja
 • kiiviä
 • mintunlehtiä

Valmistusohjeet

 1. Kuori banaani, paloittele se ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Laita jäiset banaaniviipaleet tehosekoittimeen ja lisää paloiteltu omena (poista siemenkota), babypinaatti, omenamehu, sitruunamehu, inkivääri ja Mahti väinönputki-yrttieliksiiri. Surauta sileäksi smoothieksi.
 2. Sekoita Kerkkä kuusenkerkkäjauhe 2:en teelusikalliseen vettä.
 3. Kaada smoothie kulhoon ja tee kuusenkerkkäseoksesta pinnalle kuvio. Koristele kulho esimerkiksi kiivihedelmällä, mustikoilla, kookoslastuilla ja mintunlehdillä.

Kaupallinen yhteistyö: EU

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!