W-DER IMBISS / BERLIINI

21/09/2014

INDO-MEXI-CAL-ITAL

derimbiss_c_matka_.jpg

Logonsa ansiosta myös ”nurinkurin McDonald’sina” tunnettu W-Der Imbiss hurmasi meikäläisen lungilla meiningillään ja mielettömän maukkaalla ruoallaan. Ravintolan menussa yhdistyvät intialainen, meksikolainen, kalifornialainen ja italialainen keittiö – ja vaikka se kuulostaakin ihan järjettömältä sekamelskalta, ei se sitä ole enää siinä vaiheessa, kun tavaa ruokalistaa läpi ja yrittää valita toinen toistaan herkullisemman kuuloisesta annoksesta sen itselleen juuri sillä hetkellä oikean.

Tiki-teemalla sisustettuun ravintolaan mahtuu sisälle syömään kourallinen ihmisiä, me päätimme nauttia lounaamme ravintolan edessä olevalla terassilla ampiaishyökkäysten sarjasta piittaamatta. Tilaus tehdään baaritiskillä ja juomat napataan matkaan kylmäkaapista. Homma toimii ja W-Der Imbiss juhliikin tänä vuonna jo kymmenvuotissynttäreitään.

Tannen Zäpfle, W-Der Imbiss / Hannan soppa

fish taco, W-Der Imbiss / Hannan soppa

Der Imbiss on tunnettu naan-pizzoistaan ja osa lounasseurastani päätyikin sellaiseen. Pizza näytti todella hyvältä ja kuulemma makukin oli kohdallaan. Itse valitsin vain kasvis- ja lohiannoksia sisältävältä menulta kalatacot, eikä tarvinnut pettyä. 10 euroa maksanut annos oli niin kookas, että viimeinen taco jäi syömättä. Maut olivat tuoreita, raikkaita ja sopivan mausteisia.

Tarjolla on laaja valikoima tuorepuristettuja mehuja, limonadeja ja oluita. Valitsin lounasjuomakseni bissen ihan puhtaasti coolin etiketin perusteella. Badenilaisen Rothaus -panimon pils-tyyppinen Rothaus Tannenzäpfle nauttii kulttimaineesta ympäri Saksaa. Tannenzäpfle tarkoittaa pieniä kuusenkäpyjä – nimi tulee pullon muodosta. Hyvä olut.

Ja niin hyvä ravintola. Suosittelen lämmöllä ja suuntaan tänne itsekin taas seuraavalla Berliinin reissulla testaamaan muita listan herkkuannoksia.

W-Der Imbiss / Hannan soppa

W-Der Imbiss
Kastanienallee 49, Berlin

 

// Lue lisää taannoisesta Berliinin reissustani:

HKI1952 – LONKEROBILEET BERLIINISSÄ