Terveellisen tammikuun tofusalaatti

12/01/2012

Tammikuu on useimmilla ihmisillä muutoksen ja uuden alun aikaa: parannetaan elämäntapoja, aletaan taas urheilemaan, katsotaan tarkemmin mitä syödään, paastotaan, puhdistaudutaan ja vietetään tipatonta tai kasviskuukautta. Sama se on meikäläiselläkin, en ole ehdoton, mutta yritän elää keholleni hieman lempeämmin ja toivottavasti sitä jatkuu vielä tammikuun jälkeenkin. Tiedetään nimittäin, kuinka viime vuosina on käynyt. Ehkä olen kuitenkin tänä vuonna hieman viisaampi, ainakin motivaatio on useimpina päivinä kohdillaan.

Tätä alunperin nyt jo kuopatusta Kurpitsamoskasta (Marin jutut sijaitsevat nykyään Pumpkin Jamissa) löytämääni salaattia teen melko usein erilaisin variaatioin. Joku siinä tofun, soijan ja chilin yhdistelmässä vaan potkii. Myös Unelias kokki on tätä tehnyt ja hehkuttanut jo vuonna 2007!

CR043326

Lämmin tofusalaatti
1:lle
100 g maustamatonta tofua
1 porkkana
½ punasipuli
oman maun mukaan chiliä
soijakastiketta
salaattikamoja (baby pinaattia, rucolaa, tammenlehvää, kurkkua, tomaattia jne.)
Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa siinä hetki hienonnettua chiliä (tai jauhetta) ja suunmukaisiksi palasiksi leikeltyä porkkanaa ja punasipulia. Lisää joukkoon kuutioitu tofu ja mukava loraus soijakastiketta. Anna muhia hetken aikaa. Joukkoon voi lisätä maun mukaan muitakin kasviksia ja mausteita, kuten parsakaalia, herneitä, valkosipulia, seesaminsiemeniä..
Humauta tofukomeus pannulta salaattipedin päälle ja herkuttele!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.