Raaka porkkanakeitto

28/12/2011

Joulu tuli ja meni, ikäänkuin yllättäin. Omalla kohdallani se piti sisällään yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa sekä melkoisen mahdottomaksi yltynyttä syöpöttelyä. Isän paistama kinkku oli huippuhyvää kuten aina ja äidin laatikot tekivät kauppansa. Toki settiin kuului lisäksi kaikenlaisia kaloja, rosollia, sienisalaattia, karjalanpaistia, leipää, joulutorttuja, itse tehtyjä joulusuklaita ja kuivakakkuja… Huh!

Jouluähkyn jälkeen tekeekin ihan terää hieman kevennellä edes parin päivän ajan ennen uuden vuoden vastaanoton herkkuja ja skumppia. Omalla kohdallani se tarkoittaa melko raakavoittoista kasvisravintoa (ja tapaninpäivänä isoa lautasellista äidin tekemää jauhelihakastiketta ja spagettia). Raakakeitot ovat ehkäpä helpoin askel raaempaan ruokavalioon kaikenmaailman smoothieiden ja salaattisysteemien jälkeen. Tämän kermaisen porkkanasopan ohje on napattu Halosta ja se kannattaa nautiskella tuoreeltaan.

raaka

Raaka porkkanakeitto

1:lle

1 suurehko porkkana

1 tomaatti

½ avocado

1 tl soijakastike

½ tl suola

½-1 dl vesi

ripaukset cayenne-pippuria, inkivääriä ja kurkumaa

 

Kuori ja pätki porkkana. Blendaa muiden ainesten kanssa sileäksi. Tämä vaatii tehokkaan blenderin tai melko pieniä porkkananpalasia ;)

Mausta mieluisaksi ja nauti heti, sillä keitto ei parane jääkaapissa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.