Pettymyksiä pesulassa – meidän ravintolakerhon pikkujoulut

29/12/2013

un cerdo ciego / Hannan soppa

Vietimme kuun alussa Aleksin luotsaaman ravintolakerhon pikkujouluja Kluuvin yläkertaan pop uppina avatussa Un Cerdo Ciego -ravintolassa. Ravintola oli sisustettu ihan vimpan päälle: katosta roikkuivat kuivumassa olevat pyykit ja siellä täällä näkyi pesukoneita. Tuolit ja pöydät olivat myös jonkinsortin antiikkia, hirmukivoja katsoa ja hirmuikäviä istua.

Un Cerdo Ciego / Hannan soppa

Valitsimme hyvin hämmentävältä ruokalistalta keskipitkän pesulaohjelman, 38 €. Menun pituus ja sisältö pidettiin salaisuutena loppuun saakka, toki erikoisruokavaliot huomioitiin. Päädyimme juomapaketin sijaan viinipulloon ja muutamaan olueen.

Un Cerdo Ciego / Hannan soppa

Alkuruoaksi pöytään kannettiin jaettavaksi lautasellinen kaiketi espanjalaistyylisiä tapaksia. Muistan jättikatkarapujen olleen oikein kelvollisia, muut lautasella olleet asiat sen sijaan olivat melko plääh. Seurueemme kasvisruokailijan lautaselta löytyi juustoa jos jonkinlaista ja annoskokokin herätti kateutta.

Alkuruoan jälkeen pöytään kiikutettiin välikeitot säilyketölkeissä. Kurpitsasta valmistettu soppa oli hyvän makuinen, mutta koostumukseltaan niin laihaa, että jäimme pohtimaan josko loppumassa ollutta keitosta oli jatkettu reilulla vesilorauksella.

Un Cerdo Ciego / Hannan soppa

Pääruoaksi oli vallan maukasta possua. Kuvassa oleva annos on kahdelle hengelle jaettavaksi. Ongelmaksi muodostui kastike, sillä sen lautaselta toiselle saamiseen ei tarjottu minkäänlaista lusikkaa. Lopulta Aleksi kaapi käytännössä kaiken kastikkeen omalle possukimpaleelleen ja muut jäivät ilman. Kasvissyöjä söi lisää juustoa, mutta vaikutti olevan kohtaloonsa varsin tyytyväinen.

Un Cerdo Ciego / Hannan soppa

Jälkkärin kanssa toivoin jotain juomaa ja tarjoilija suositteli cavaa. Valitettavasti viini tappoi jälkkärin tai toisinpäin, yhteen ne eivät passanneet hyvällä tahdollakaan. Muut taas keräilivät yhteisvadilta jälkkärin osasia, minulle tarjoiltiin oma annos gluteenittomana.

Lasku ruoasta, kolmasosasta viinipulloa ja jälkkäricavasta huiteli siinä kuudenkympin korvilla. Ruoka ei ollut pahaa, muttei järisyttävän hyvääkään. Vähän mielikuvituksetonta, paljon ei-mieleenpainuvaa. Myös kaikkien annosten jakamisidea ontui ja ruokaa oli ylipäänsä ihan liian vähän.

Jatkoimme U. Kalevan kautta Kannakseen, jossa vedimme vielä ison kulhollisen ranskalaisia kurniviksi jääneisiin vatsoihimme. Jäi kyllä vähän harmittamaan. Eniten siksi, että olisin ihan hirmuisesti halunnut tykätä Un Cerdo Ciegosta.

Secret Santa / Hannan soppa

 

 

Aleksi / Hannan soppa

Pikkujoulumeiningeissä kun oltiin, niin Aleksi toimi secret santana ja jokainen sai pienen paketin. Minä nostin kassista röökiaskiin paketoidun Hesen lahjakortin ja vierustoverini sinisen vispilän. Hauska iltahan meillä oli ravintolan epäonnistumisista huolimatta – hyvä seura, parempi mieli vai mitenkä se menikään..