PALLOMERTA JA LIHAPULLIA – ELI LASTEN KANSSA LAIVALLA

20/11/2017

Silja Serenade / Hannan soppa

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line & Asennemedia

Lähdimme isänpäiväbrunssin jälkeen pienelle syysretkelle, risteilylle Tukholmaan. Ihan ensimmäinen kerta laivalla tämä ei lapsille ollut, sillä kesällä kuljimme Viron puolelle pariin otteeseen, mutta ensimmäistä kertaa olimme koko perhe laivalla yötä. Saimme siis kaikessa rauhassa nauttia syömisistä, shoppailuista ja mikä tärkeintä: leikkihuoneesta.

Laivamme oli Serenade ja ensitöiksemme tavaroiden hyttiin heittämisen jälkeen suuntasimme buffetiin illalliselle. Ajattelimme lapsista olevan hauskaa valita itse isosta valikoimasta syötävää, mutta käytännössä he söivät pelkkiä ranskanperunoita ja lihapullia ja joivat ihan liikaa tuoremehua. Itse tunnustaudun suureksi laivabuffetin alkuruokafaniksi, varsinkin kalaosaston. Kasvisruokien runsas määrä myös ilostutti, tarjolla oli mm. tofua, hummusta, dumplingseja ja kasvisvartaita. Buffetissa oli myös voileipäkakkuja, kunnon Suomi100-retroherkkua. Pääruoat jätin tällä(kin) kertaa väliin ja siirryin alkuruoista suoraan juustoihin. Ruoan jälkeen kävimme vielä pikaisesti leikkihuoneessa ja olimme koko perhe nukkumassa ennen kello yhdeksää.

Tavolata aamiainen / Hannan soppa

Buffet aamiainen / Hannan soppa

Menomatkan aamupalaa nautimme italialaisravintola Tavolàtassa, jossa olikin hyvä ja laadukas valikoima kaikenlaisia aamiaisherkkuja. Tarjolla oli myös runsaasti maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Kahvi tarjoiltiin pöytiin ja alkuun nautimme bellinit. Suosittelen lämpimästi tätä astetta parempaa aamiaista, vaikka toki sillä perusbuffankin brekulla saa mainiosti vatsansa täyteen. Nautimme sen paluumatkalla puuroineen ja pekoneineen.

Tavolata, Silja Serenade / Hannan soppa

Toisena iltana söimme illallisen aamusta tutussa Tavolàtassa, jossa oli yhtä mainio palvelu, kuin aamiaisellakin. Hyväntuulisia ja asiansa osaavia tarjoilijoita, jotka ansaitsevat suuret kehut ja kiitokset. Lapset laitoimme syöttötuoleihin, jotta he eivät lähtisi kesken kaiken juoksentelemaan ympäriinsä ja he jaksoivatkin loistavasti läpi ruokailun – toki loppupuolella turvauduimme tarjoilijoilta saatujen väritystehtävien lisäksi kännykkäpeleihin.

Tavolàta Salumi Misti / Hannan soppa

Otimme alkuun lasilliset samppanjaa ja omenamehua. Ajatuksenamme oli tilata lapsille oikealta listalta joku annos lasten versiona, mutta tarjoilijan sanottua taikasanat lihapullia ja ranskanperunoita, oli homma taputeltu. Otimme alkupalaksi Jaakon kanssa puoliksi salumi mistin, jossa oli valikoima leikkeleitä (mm. jumalaista tryffelisalamia) ja antipastoja. Pääruoaksi kummankin teki mieli pastaa. Olin taannoin pressimatkalla maistanut Baltic Princesin Tavolàtan hummeripastaa, joka oli erinomaista. Niinpä päätin ottaa vastaavalta kuulostaneen spagettiannoksen taskuravulla ja hummeriliemellä, mutta valitettavasti annos ei räjäyttänyt pottia. Ruoka oli ihan hyvää ja pasta sopivan kypsää, mutta lautanen oli seissyt lämpölampun alla niin kauan, että päälle oli muodostunut kuori eikä hummeriliemi ollut niin voimakkaan makuista, kuin olisin toivonut. Jaakon härkäpasta paprikaglasyyrilla sen sijaan vei pisteet kotiin, vaikka lihaa olisi riittänyt kahteen annokseen. Pastojen kanssa nautimme tarjoilijan suosituksesta lasilliset italialaisia viinejä, jotka sopivatkin kivasti ruoille.

Jälkiruoka jäi väliin, kuten lasten kanssa ravintolassa vieraillessa usein käy. Tosin olimmekin niin täynnä, että tiukkaa olisi tehnyt. Lapset hihkuivat jo leikkihuoneeseen, jota ennen kävimme vielä tekemässä tuliais- ja joululahjaostoksia tax freessä ja promenaden puodeissa. Joululahjoja en tässä vaiheessa tietenkään paljasta, mutta kotiin ostimme mm. pullot uutta Blossan vuosikertaa ja uutuusgini Kalevalaa. Lapset valitsivat jo menomatkalla lelukaupasta itselleen pienet Teletapit, vaikka äiti kuinka yritti tyrkyttää Muumeja.

Sunnuntailähdön hyvä puoli oli rauhallinen leikkihuone, jossa pienet kaksivuotiaat saivat puuhastella ilman kauheaa ryysistä. Leikkihuoneen täti teki iltasatuineen ja kasvomaalauksineen lähtemättömän vaikutuksen. Tukholman päässä piipahdimme vain nopeasti syömässä, sunnuntailähdön huono puoli nimittäin on se, että Junibacken on talvikaudella maanantaisin kiinni. Meillä oli tällä kertaa myös pari tuntia normaalia vähemmän aikaa Tukholmassa, joten päätimme olla stressaamatta ohjelmasta ja ajelimme metrolla Södermalmille ja takaisin lasten nukkuessa rattaissa.

Meillä oli kyllä oikein onnistunut ja herkullinen risteily. Päivä Tukholmassa on hyvä tapa pikkuisen nollata stressaavaa arkea ja laivalla riittää lapsillekin paljon ihmeteltävää ja puuhaa. Vieläkin meillä leikitään pallomerta ja leikkihuonetta. Tänään aamulla näitä kuvia katsellessamme Olga totesi, että syödään ensin aamupuuro ja mennään sitten takaisin laivalle!

Matkan ja suurimman osan ruoista tarjosi Silja Line.