Parasta parsaa

07/06/2011

Jokainen kunnollinen parsakausi olisi suotavaa avata tällä jumalaisella yhdistelmällä: parsaa, voisulaa ja parmesania. Tätä parsakauttahan on vierähtänyt jo melkoinen tovi, mutta meikätyttö on vain yrittänyt valmistua, pakannut rojujaan pahvilaatikoihin sekä vienyt niitä varastoon, tehnyt töitätöitätöitä ja unohtanut kokonaan blogata! Muutamia juttusia on siis kertynyt varastoon, talvisemmat hommat on varmaan ihan syytä jättää suosiolla vaikka ensi talveen…

Parsalla kannattaa herkutella myös sen terveysvaikutusten takia, sitä on nimittäin käytetty lääkekasvina iät ja ajat. Sillä on hoidettu mm. reumatismia, hammassärkyä ja myrkytystiloja sen verta puhdistavien ominaisuuksien takia. Parsassa on paljon foolihappoa ja muita vitamiineja sekä kuitua. (Lähde: Vinkkilän luomutuote.)

Parsa.

Parsaa voisulan ja parmesanin kera
2:lle
1 puntti parsaa
kunnon köntti voita
reilusti parmesania
suolaa
mustapippuria

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin sentin pituinen puumainen osa pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 2-5 minuuttia, haluamaasi kypsyyteen. Laakea paistinpannu on hyvä keittoastia, mikäli ei satu omistamaan parsakattilaa.

Sulata voi ja veistele parmesanista lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Tarjoile kuumat parsat voisulan, parmesanin ja vastarouhitun mustapippurin kera. Käy alkuruoasta tai annoskokoa suurentamalla mistä tahansa ateriasta ;)

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.