mojoa syksyyn

04/09/2010

Ihanan kuuman kesän jälkeen toivotan erittäin tervetulleeksi ihanan syksyn sateineen, keuhkoputkentulehduksineen (tämän toki voisin toivottaa jo tervemenneeksikin..) ja kauden lämmittävine ruokineen. Syksyn parasta antia ovat juurekset ja sienet, vielä kun sinne sienimetsään pääsisi itsekin rämpimään. Tämän kuun ruokahaastekin on metsäinen, käykäähän kurkkaamassa se Siskot kokkaa -blogista.

Maan mainiosta Mojo-kirjasta löytyi resepti tähän lämmittävään paksuun keittoon, jota olen onnistuneesti tehnyt myös vähähiilarisena korvaamalla perunan palsternakalla. Aiemmin tuosta Visa Nurmen ja Antti Vahteran teoksesta olenkin jo blogannut oluttölkkibroileria, punajuurispydäriä sekä piparjuuripossua, mainioita reseptejä kaikki tyynni. Ja niin on tämäkin. Chorizosoppaa, olkaa hyvät! Vielä paremmin tämä lämmittää kylminä pakkaspäivinä, mutta maistui se näin syksylläkin! (Resepti ei ole täsmälleen sama, vaan niin kuin minä sen tein :))

Mojo-soppa

4:lle

*

4-5 kuorittua perunaa

400 g kidney-papuja tomaattikastikkeessa

1 mieto chilipalko hienonnettuna (tai maun mukaan enemmänkin ja tulisempiakin)

200 g kuorittuja tomaatteja (purkista)

250 g paseerattua tomaattia

lihalientä tarvittaessa

150 g chorizo-makkaraa

1-2 punaista paprikaa

suolaa

mustapippuria

Pilko perunat ja laita kattilaan papujen, chilin, tomaattien ja paseeratun tomaatin kera. Kuori makkara ja lisää se kattilaan viipaleina. Jos ainekset eivät peity, lisää lihalientä. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin verran, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin pehmenneet. Lisää joukkoon pilkottu paprika keittämisen loppuvaiheessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

(Mikäli käytät kuivattuja papuja purkkipapujen sijaan, liota ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.)

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.