MEAT FREE MONDAY: SUPPILOVAHVERO JAPCHAE

03/11/2014

Taas mentiin Aasiaan, mutta tällä kertaa vähemmän tässä keittiössä koluttuun Koreaan. Japchae on korealaisten lemppari nuudeliruoka, josta en aiemmin ollut kuullutkaan. Satuinpa vaan eräänä päivänä googlettemaan tieni blogiin nimeltä Pöytä Koreaksi (en ehkä pääse yli tuon nimen nerokkuudesta…) ja sielläpä olikin tehty mm. japchaeta ja juurikin suppiksista. Ei siinä kauaa nokka tuhissut kun meikäläiselläkin oli japchaepannut tulilla.

Autenttinen versio valmistetaan bataattinuudeleista – ja painottaisinkin, ettei tähän kannata (tietysti voi) käyttää ihan tavallisia nuudeleita, sillä ruoan syvin olemus on tärkkelyspitoisten nuudelien tuoma suutuntuma. Itselläni sattui olemaan kaapissa vietnamilaisia tapiokanuudeleita, joten käytin niitä ja lopputulos oli ihastuttava.

Koreassa japchae on ennen kaikkea juhlaruokaa, jota on alunperin tarjoiltu kuninkaille. Helppoudessaan se on kuitenkin ihan mainiota maanantaisafkaa.

PS. Ennenkin on todistettavasti kokattu korealaista, tsekkaa vaikka bo ssäm ja bibimbap!

Suppilovahvero Japchae / Hannan soppa

SUPPILOVAHVERO JAPCHAE

1:lle

*

150 g bataattinuudeleita (tai esim. tapiokanuudeleita)

kourallinen babypinaattia

1 pieni porkkana

½ sipuli

pari kourallista tuoreita suppilovahveroita

öljyä paistamiseen

marinadi:

2 tl soijakastiketta

1 tl sokeria

1 tl sesamöljyä

pinnalle: 

sesaminsiemeniä

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan runsaassa vedessä kypsiksi. Sekoita sillä aikaa marinadin ainekset keskenään. Valuta kypsät nuudelit ja sekoita ne lämpiminä marinadiin.

Kuori porkkana ja sipuli, pilko ne ohuiksi suikaleiksi. Riivi isompia sieniä tarvittaessa puoliksi tai kolmeen osaan.

Kuumenna öljy pannulla ja laita ensin porkkanat paistumaan. Paista kuumalla pannulla minuutti-pari, lisää sitten suppilovahverot ja paista taas pari minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja nuudelit marinadeineen ja anna ruoan kuumentua kauttaaltaan.

Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijaa, sokeria tai mustapippuria. Kippaa nuudelit kulhoon ja viimeistele annos sesaminsiemenillä. Syö heti.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.