LIFE IS A PEACH

04/07/2014

White Peach Julep / Hannan soppa

Tämä on sellainen aurinkoisen kesäillan terassidrinkki. Toisin sanoen näitä ei ole vielä tänä kesänä montaakaan päästy nauttimaan. Viime viikonloppuna kuitenkin leikittiin aurinkoista kesäiltaa siinä tihkusateessa grillaillessamme ja hörpimme ruokahalun herättäjäisiksi persikkaisia mint julepeja.

Mint julep on ameriikkalainen klassikko, erittäin minttuinen bourbon-pohjainen cocktail. Yksi mun suosikeista. Drinksulle on myös ihan oma hopeinen kuppinsa, setti sellaisia mulle kesälahjaksi kiitos!

Peachtree, White Peach Julep / Hannan soppa

Kesäisen twistin mint julep saa persikasta. Persikkaliköörilorauksella juomasta tulee myös hitusen kesympi ja makeampi.

Peachtree oli markkinoiden ensimmäinen persikkalikööri (since 1984 – olemme siis persikkapuupullon kanssa yhtä vanhoja nuoria.) ja yhä maailman myydyin. Väritön likööri valmistetaan tuoreista persikoista ja se on maultaan mukavan pehmeä ja persikkainen.

Tämä resepti kannattaa kirjata muistiin nyt, kuulin nimittäin huhua, että kesä alkaa tänä viikonloppuna!

White Peach Julep / Hannan soppa

WHITE PEACH JULEP

1:lle

*

½ persikka

6 mintun lehteä

½ dl bourbonia

2 rkl persikkalikööriä

2 tippaa bittereitä

jäitä

soodavettä

persikkasiivu ja mintun oksa koristeeksi

 

Leikkaa persikan puolikas pikkukuutioiksi ja siirrä ne drinksulasiin. Nypi joukkoon mintunlehdet ja mittaa sekaan bourbon. likööri ja bitterit (voit vaihtaa bourbonin ja liköörin määrät päikseen, jos haluat vähemmän stydin ja enemmän makean drinkin). Täytä lasi jäillä ja kaada soodaa maun mukaan joukkoon. Koristele persikkasiivulla ja mintun oksalla, nauti heti!

***

Peachtree-likööri saatu Viinimaalta maisteltavaksi.