KESÄCOCKTAIL GINISTÄ, MINTUSTA & KURKUSTA

15/07/2018

kurkku-minttucooler / Hannan soppa

Huh hellettä! Täällä yritetään kovasti virittäytyä pieneen lomamoodiin ja mikäs sen parempi tapa olisikaan, kuin jonkun raikkaan kesädrinksun avulla. Kurkku-minttucooler on juurikin oikeanlainen juoma tähän tarkoitukseen. Se on superfressi, nätti ja herkullinen.

Luonnetta kurkku-minttucooleriin tuo gini ja suosittelenkin valitsemaan tähän juomaan astetta paremman ginin sen Alkon halvimman sijaan. Näin saat drinksusta entistä paremman.

kurkku-minttucooler / Hannan soppa

kurkku-minttucooler / Hannan soppa

Nyt siis lomille lompsis. Huomenna lennähdetään miehen kanssa pariksi päiväksi Amsterdamiin ja sitten sulloudumme koko perhe autoon ja lähdemme kiertämään kotimaa päästä päähän. Blogi päivittyy loppukuun aikana parin kaupallisen yhteistyön lisäksi vain, jos siltä tuntuu. Meidän reissutunnelmia pääsee seuraamaan Instan puolelta, ota siis seurantaan sekä @soppahanna että @hanna.hurtta -tilit.

Kurkku-minttucoolerin alkuperäinen resepti Heather Christo. Toimii erinomaisesti myös alkoholittomana juomana vain jättämällä ginin pois sekä vegaanisena vaihtamalla hunaja vaahterasiirappiin. Tsekkaa myös nämä hauskat cocktailit kesäjanon sammutukseen:

kurkku-minttucooler / Hannan soppa

KURKKU-MINTTUCOOLER

Monelle? 2
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

  • ½ kurkku
  • 15 mintun lehteä + koristeeksi
  • 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl giniä
  • vissyä
  • jäitä

Valmistusohjeet

  1. Pese kurkku ja leikkaa muutama ohut siivu koristeeksi. Kuutioi loput kurkusta. Laita kurkkukuutito, mintun lehdet, hunaja ja sitruunamehu blenderiin ja surauta sileäksi mehuksi.

  2. Laita kahteen lasiin reilusti jääpaloja ja jaa niihin gini sekä kurkku-minttumehu. Täytä lasit vissyllä ja koristele kurkkusiivuilla ja mintun lehdillä. Tarjoile heti.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki