KIPPIS UUDELLE VUODELLE / PORT & TONIC

31/12/2017

port & tonic / Hannan soppa

Toivottavasti teillä on kaikilla säkenöivät uudenvuoden bileet tiedossa! Skoolailen kanssanne näin virtuaalisesti yhdellä uudella lempparicocktailillani, kippistä vain! Port & tonic sisältää nimensä mukaisesti portviiniä ja tonic-vettä ja se on raikas, mutta ihanan hapan drinksu – parhaimmillaan kuumana kesäpäivänä, mutta toimii myös talvisen illallisen aperitiivina.

port & tonic / Hannan soppa

port & tonic / Hannan soppa

Tutustuin port & toniciin syksyisellä Porton reissulla, jossa olin Juomavinkin kutsumana. Matka sai minut hullaantumaan portviinistä paitsi sellaisenaan, niin myös cocktailien raaka-aineena. Maistelimme Portossa port & tonicin lisäksi mm. portista tehtyjä mojitoja sekä sangriaa. Toimii!

portviini / Hannan soppa

port & tonic / Hannan soppa

Port & tonic tehdään valkoisesta portviinistä, itselläni oli Ferreiran upeaa 10-vuotista white portia. Lasiin passaa sujauttaa myös viipale appelsiinia (tai sitruunaa), itse laitoin tällä kertaa siivut veriappelsiinia, kun niiden sesonki vihdoin taas alkoi!

Valkoinen portviini valmistetaan nimensä mukaisesti valkoisista rypäleistä ja se toimii mainiosti aperitiivina sellaisenaankin kunnolla viilennettynä. Makeaa valkoista portviiniä (kuten tätä Ferreiran kymppivuotista) kannattaa maistella myös suklaisten jälkkäreiden sekä sinihomejuuston kanssa.

Lue lisää portviinin valmistuksesta Päiväni portviinimestareiden kisällinä -postauksesta!

Portviini saatu Juomavinkiltä

port & tonic / Hannan soppa

port & tonic / Hannan soppa

PORT & TONIC

Monelle? 1

Raaka-aineet

  • ½ dl valkoista portviiniä
  • 1 dl tonic-vettä
  • (veri)appelsiiniviipale
  • jäitä

Valmistusohjeet

  1. Laita lasiin reilusti jäitä. Kaada lasiin portviini ja tonic-vesi, lisää appelsiiniviipale. Tarjoile heti.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki